Århus Universitet besat

Pressemeddelelse fra Aktionsgruppen “Besat af Velfærd” og Humboldtbevægelsen

For første gang i over 25 år har studerende fra Århus Universitet besat deres studie som opfølgning på de store 17. maj demonstrationer. Ånden fra 68 er vækket til live!

Protesterne mod anti-velfærdsreformen sluttede ikke 17. maj
Foto: Århus, Vennelyst 17. maj

“Opbakningen har været stor fra de studerende. De ansatte vi har afvist, har været forstående overfor vores krav. Et par enkelte undervisere blev da også nostalgiske og tænkte tilbage på den sidste besættelse i 74. Da de studerende i 68 krævede reformer, betød reformer fremskridt, i dag kommer reformerne fra oven og betyder forringelser! Vores samfund har aldrig været rigere. Vi kræver, at rigdommen bruges til solidariske reformer, der skaber velfærd og tryghed, ” siger talsperson Michael Hunnicke.

Støtten til besættelsen og kravene om at velfærdsforringelserne skal af bordet, stiger. For kort tid siden meldte HUM-rådet ud at de støtter
Aktionsgruppen “Besat af Velfærd” og Humboldtbevægelsens besættelse og vores krav.

Formanden for HUM-rådet, Christopher Thomsen, mødte op og holdt tale til stor begejstring for aktivisterne. HUM-rådet er de studerende ved det humanistiske fakultets repræsentanter.

“Det er positivt at se at vores repræsentanter ikke ligger på den lade side. Støtten til besættelsen og vores krav vinder mere og mere gehør. Det her
beviser at demonstrationerne den 17. maj ikke var afslutningen på bevægelsen mod velfærdsforringelser, men startskuddet.”

Kravene er at velfærdsforringelserne tages af bordet.
De studerende nægter at acceptere regeringens forslag om:

-Efterlønsforringelser

-Opgør med SU-systemet

-Dagpengeforringelser for unge

-Diskriminerende starthjælp

-Færre praktikpladser

Netavisen 18. maj , opdateret 19. maj 2006