Hundredtusind på gaden i København 17. maj

Fotoreportage
Fremad, DKU

De store demonstrationer den 17. maj landet over har sendt chokbølger gennem Christiansborg og udstillet de borgerlige mediers løgnepropaganda. Igen og igen har de påstået, at folk ikke gider demonstrere – underforstået, at de har ikke noget at demonstrere imod!

Nu kom folk på gaden i den største demonstration siden 1985 – på trods af en årelang propaganda om, at massedemonstrationer var ‘forældede’.

Dengang var det imod regeringsindgreb i en stor overenskomstkonflikt, der berørte 300.000 arbejdere. Denne gang var det en ren politisk protest mod regeringens nyliberale nedskæringsfelttog. Og en protest i kæmpeformat – af elever, studerende, arbejdere, arbejdsløse, pensionister – unge og gamle i en bred front. Folk har ganske enkelt fået nok af Fogh – og vil have ham og hans anti-reformer væk!

De borgerlige medier forsøgte sig med, at demonstrationerne ikke levede op til forventningerne! Den største demo siden 1985 – det var forhåbningen, og det blev en realitet. Politiet bør tvinges til kurser i tabelregning. Det påstod, at der kun var 35.000 på gaden i København. Det reelle tal er snarere det tredobbelte. Omkring 100.000 demonstrerede i København, ialt henved 140.000 på landsplan.

Udsnit af demo’en på Kgs. Nytorv

Udsnit: Titusinder stod i sidegaderne til Kga. Nytorv
– eller var på vej fra fordemo’erne

På vej mod Christiansborg

Tæt pakket foran Christiansborg

Slotspladsen fyldes op

Skrot anti-velfærdsreformen!

Skrot anti-velfærdsreformen!

Skrot anti-velfærdsreformen!

Fogh Gå af!

Fogh Gå af!

Fogh Gå af!

Netavisen 19. maj 2006