17. maj protesterne: Det sker i dag…

Af 17maj.org

I dag vil unge og gamle, danskere og indvandrere stå sammen om at sætte velfærd på dagsordenen. 30 organisationer er arrangører af store demonstrationer, og endnu flere organisationer deltager i fordemonstrationer.

D. 17. maj bliver en dag spækket med aktiviteter med ét fælles formål: At stoppe alle planer om velfærdsforringelser. Titusindvis af mennesker vil i dag, ved store demonstrationer landet over, give deres besyv med til de lukkede Christiansborg-forhandlinger om velfærdsreformerne.

Uret har knap slået 17. maj før dagens første aktiviteter går i gang: Kl. 05.45 vil stilladsarbejdere og universitetsstuderende sammen være i gang med at dele flyers ud på Banegårdspladsen i Århus. Og når dagens første briefingmøde i København går i gang kl. 06.00, vil der være nok at tale om:
Der skal koordineres aktioner og demonstrationer inden de første aktivister skal dele flyers ud i hele byen kl. 06.30.

Demonstranterne vil i dag gøre deres bedste til, at kravene kan høres helt ind i Christiansborgs inderste kontorer. I landets fem største byer er der arrangeret demonstrationer, der alle starter kl. 16.00, man mange steder er der arrangeret fordemonstrationer, der går samlet til de store fællesdemonstrationer.

I København er der planlagt næsten 30 fordemonstrationer, bl.a:

* Fra Vor Frue Plads, hvor universitetsstuderende, lærerstuderende, sygeplejestuderende i hvidt og gymnasieelever vil samles om talere om musik
inden de går til fællesdemonstration.

* Fra Sankt Hans Torv, hvor en lang række indvandrerorganisationer vil samles om afskaffelse af starthjælpen.

* Fra Københavns Pædagogseminarium, Strandvejen 93 hvor pædagogstuderende fra kl. 11.00 vil nedlægge undervisningen og sammen tage til Kongens Nytorv kl. 15.30.

* Fra Axeltorv, hvor lærlige sammen med LO-Storkøbenhavn vil mødes med de forbundsansatte i 3F og FOA.

* I Hillerød, hvor der vil være demonstration kl. 14.00 på Torvet inden busafgangen til København kl. 15.00.

Derudover vil der være megen anden aktivitet dagen igennem.
Dagens aktioner skydes i gang kl. 08.00 med bannerophængnings-aktioner ved Nørreport metrostration i København. I både København og Århus vil en række uddannelsesinstitutioner i løbet nedlægge undervisningen og samles om fælles debatter, bannermaling, optræden og aktioner.

Netavisen 17. maj 2006