17 københavnske gymnasier danner fordemonstrationer til dagens 17. maj demonstrationer

I dag danner 17 københavnske gymnasier fordemonstrationer til 17. maj demonstrationen. Og flere gymnasier nedlægger undervisningen og besætter skolen inden de går i samlet trop til Kongens Nytorv, hvor de mødes med titusinder af andre uddannelsessøgende og lønmodtagere. Gymnasier landet over laver lignende aktiviteter og deltager i demonstrationer i de store byer.

Formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning i Storkøbenhavn Gry Möger Poulsen udtaler om dagens undervisningsnedlæggelser:
”Jeg støtter hundrede procent op om gymnasiernes deltagelse i 17. maj demonstrationerne. For mig at se er regeringens forslag til velfærdsreformer de største angreb på det danske uddannelsessystem og det danske velfærdssamfund i mere end 15 år. Jeg tror kun vi kan få forslagene af bordet gennem aktiv kamp. Jeg er derfor glad for at se, at så mange gymnasier tager Danmarks fremtid alvorligt.”

Eleverne på Christianshavns Gymnasium i København er et af de gymnasier, der danner fordemonstration. De mødes kl. 12.00 i skolens gård for at forberede sig til dagens demonstration. Kl. 14.00 følger skolens lærere trop, for omkring kl. 15.00 at gå i samlet flok til demonstration på Kongens Nytorv.

Om dagens aktiviteter udtaler Jacob Berg, elevrådsformand på Christianshavns Gymnasium:
”Gennem de sidste mange år har regeringen systematisk forringet vores uddannelse. Trods floskler om opprioritering har vi kun oplevet forøget brugerbetaling, højere klassekvotienter og massive nedskæringer. Men velfærdsreformerne er det største angreb på vores uddannelsessystem i al den tid regeringen har siddet på magten. Vi kan ikke se passivt til, mens regeringen smadrer vores hverdag. Vi kræver en SU til at leve, en 10. klasse for alle og et totalt stop for nedskæringer og forringelser.”

Nyvalgt formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Rosa Lund, der skal holde tale på Christiansborg Slotsplads har det budskab til politikerne, at protesterne ikke stopper før forringelserne er taget af bordet:
”Vores mål er ikke kun en enkelt protestdag mod velfærdsudspillet, vores mål er at forringelserne tages af bordet. Med demonstrationen i dag har vi bredt debatten ud til hele befolkningen, og hvis politikerne ikke forstår at lytte, så fortsætter vi protesterne til de trækker forringelserne tilbage.”

Netavisen 17. maj 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne