Elever på tekniske skoler nedlægger undervisningen!

Fra Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO)

Inden elever, studerende, lønmodtagere og pensionister onsdag d. 17. maj mødes til den største demonstration i Danmark i mange år, vil der være undervisningsnedlæggelser på en række erhvervsskoler i Københavnsområdet.

Undervisningsnedlæggelserne sker i forbindelse med de massive protester imod regeringens velfærdsudspil, men de unge lærlinge er især utilfredse med den store mangel på praktikpladser, som lige nu forstærkes af regeringens afskaffelse af skolepraktikken.

”Vi har fået tilsagn fra 6 tekniske skoler bare i København, der vil nedlægge undervisningen d. 17. maj. Og eleverne på skolerne er kampklare, så det kan sagtens ske, at der kommer flere til i de næste par dage.”, siger Rasmus Gudmandsen, formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO), og fortsætter om den politiske baggrund for protesterne:

”Lige nu står mere end 6.000 elever på de tekniske skoler uden praktikpladser. Det er 6.000 elever, som må opgive drømmeuddannelsen, fordi hverken regeringen eller erhvervslivet vil tage ansvar for at sikre de unge en uddannelse. Den situation er helt hul i hovedet, både for eleverne og for samfundet, der går
glip af god arbejdskraft”

EEO er medarrangør af protesterne d. 17. maj, og alliancen imellem elever,
studerende og lønmodtagere er tiltrængt. I løbet af de sidste dage har bl.a. EEO haft aktivister til at dele flyers ud på tekniske skoler og lærlingearbejdspladser for, at opreklamere demonstrationen. Og stemningen er i top, mener formand Rasmus Gudmandsen:

”Det er mange års forringelser, der har dannet grobund for det her, og regeringens velfærdsudspil har simpelthen fået bægeret til at flyde over.
Eleverne er trætte af at blive skåret på. Derfor har vi, sammen med fagbevægelsen, været med til at arrangere demonstrationerne. Vi vil gerne signalere, at det her ikke handler om en kamp imellem generationer, men en
fælles kamp for sikring af velfærden.”

Erhvervsskolernes Elevorganisation har sammen med LO-Storkøbenhavn planlagt fordemonstration d. 17. maj for lærlinge og erhvervsskoleelever fra Axeltorv kl. 15.00. Herfra vil man gå til demonstration på Kongens Nytorv kl. 16.00.

Netavisen 15.maj 2006