Hvor mange salmonella-skandaler skal EU bane vejen for?

Folkebevægelsen mod EU til Familie- og Forbrugerminister Lars Barfoed

– Hvor mange infektioner skal vi udsættes for, før vi siger stop for EUs regler om farlige varers grænseløse bevægelighed, spørger Ditte Staun fra Folkebevægelsen mod EU.

EUs regler om varernes fri bevægelig forhindrer Fødevarekontrollen i, at sikre danskerne mod samonella i udenlandsk kød. Kun en ud af mange farlige salmonella-typer må formenes adgang til landet.

– Hundreder af danskere er blevet syge af salmonella-infektioner – i mange tilfælde har det kostet dem livet. En stor del af tilfældene skyldes salmonella-bakterier i importeret kød. Anderledes står det til for dansk kød. Herhjemme er der nemlig streng kontrol: Vi har ingen medicinrester i kødet og meget få tilfælde af salmonella.

Det er derfor fuldstændigt uacceptabelt, af Fødevarekontrollen kun må afvise én ud af mange farlige typer salmonella-bakterier på grund af EUs absurde minimumsregler, der betyder at folkesundheden trues endnu en gang, udtaler Ditte Staun, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU og stiller følgende spørgsmål:

– Hvor mange flere salmonella- skandaler skal der til, før regeringen og Familie- og Forbrugerminister Lars Barfoed vil sikre folkesundheden i Danmark og tilsidesætter EUs diktater om farlige varers bevægelighed?

Folkebevægelsen Mod EU

Netavisen 12. maj 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne