Mindekoncert: Budskab fra Græsrødderne holdt over dåben

Det var Budskab fra Græsrødderne, Thomas Koppels sidste store politiske initiativ, som var arrangør af den storslåede mindefødselsdagskoncert på hans 62-års-dag, hvor verdenskunst, global virkelighed og græsrødder satte hinanden stævne i et bevægende, energiladet samspil.

Lars Hannibal & Michala Petri – Anne Marie Helger

Over 1000 mennesker kom og støttede den nye, brede folkelige bevægelse for et levende, aktivt, selvstændigt og solidarisk Danmark, der uforligneligt blev holdt over dåben af talsmand Anne Marie Helger og fulgt på vej af en perlerække af kunstnere.

Stopfyldt sal – Fuld tryk på scenen (Marie Carmen Koppel)

Ataf – Billie Koppel (catbird)

Jens DavidsenSurprise: Artistforbundets pensionister (Peter Larsen)

Thomas Peter Koppel – Christian Sievert

Maleri Flemming Vincent – Erik Stinus

Benjamin og Marie Carmen Koppel – Naja Koppel, Lykke Li og Aisha Thorsen

Budskab fra Græsrødderne fik kloge ord med i bagagen fra Hanne Reintoft – og to af dens talsmænd, Lars Grenaa og Rina Dhahir, opfordrede til handling nu for at sætte Fogh-regeringen på porten og sætte Danmark på en ny kurs.

Georg Mihalache & Lelo Nika – Poul Dissing

Nassim Awad Al-Dogom. – Lars Grenaa

Lone Hertz – Lars H.U.G

Bikstok Røgsystem – Aisha Thorsen (Nomadix)

Annisette med en flok Savage Rose-musikere gav bl.a. en forrygende udgave af ‘The Messenger’ – og sang bevægende for til ‘Kringsatt af fjender’.

”Pas godt på jer selv og lille Danmark. Der er ingen andre der gør det”, skrev Thomas Koppel fra Los Angeles i 2002, da den første terrorlov blev vedtaget. Det lovede folk hinanden den aprilaften på Christiania.

Fotos: HG/KP

Thomas Koppels sidste indspilning Improvisationer – For klaver udkommer den 1. maj, men kunne købes og høres ved mindekoncerten
Læs den fantastiske dedikation og hans ledsagende digte – og hør nogle af stykkerne her:
Thomas Koppels sidste (DR)

Los Angeles Street Concerto – Michala Petri plays Thomas Koppel – en CD med tre værker Thomas Koppel har komponeret specielt til den verdensberømte fløjtevirtuos – udkom på fødselsdagen.
Se mere om den
her .

Netavisen 29. april 2006


Dette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne