Støt Modstanden

Udtalelse DKU, Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund

Det palæstinensiske folk har været udsat for en årtier lang besættelse af deres land. De er blevet undertrykt og udbyttet af et zionistisk Israel med økonomisk, militær og politisk støtte fra USA.
Palæstinenserne har gennemgået, og gennemgår stadig, rædsler, ydmygelser og angreb på deres folk.

Israel undertrykker dette folkefærd på en måde der ikke står tilbage for Nazi-tysklands forbrydelser før og under 2 verdenskrig.
Israel har ingen intentioner om at trække sig ud af Palæstina men spekulerer derimod i, sammen med USA, at underlægge sig et endnu et land – Iran.
Israels forbryderiske krigsmaskine stopper ikke før den er så økonomisk, militært og politisk presset at den ikke kan opretholde sig selv længere.

Derfor støtter DKU:
Den palæstinensiske modstand mod besættelsen – væbnet og uvæbnet!
En boykot af Israel

Og vi kræver at:
FN’s konvention om alle folks ret til modstand mod besættelse af deres land bliver overholdt og at PFLP m.fl. som følge af denne konvention bliver fjernet fra alle terrorlister.

Det columbianske folk er ligeledes blevet undertrykt i årtier.
Fagforeningsfolk er blevet myrdet af regeringsstøttede militser. Røde valgkandidater og andre progressive kræfter bliver udsat for samme behandling.
Fattigdommen er stigende og arbejdsløsheden er skyhøj, men regeringen fortsætter sin politik: Invester i mere militær, put lidt i lommen selv, og send så resten til USA.

Columbia spiller den mest centrale rolle i USA’s planer for sydamerika – ‘Plan Columbia’
Plan Columbia går ud på at Columbia skal være USA’s militære brohoved på det sydamerikanske kontinent, hvor flere og flere siger fra over for at være en åben skattekiste for den amerikanske overklasse.

Plan Columbia går ud på at opbygge et columbiansk militær der er større end Venezuelas og Brasiliens tilsammen og som skal bruges mod de progressive regringer i regionen.
Columbias centrale rolle gør at USA holder landet i kort snor og at enhver opposition bliver slået brutalt ned!

Derfor støtter DKU:
Det columbianske folks kamp for frihed og egne ressourcer – væbnet og uvæbnet!
FARC, ELN m.fl. er befrielsesorganisationer! – ikke terrorister – De må fjernes fra alle terrorlister

Det irakiske folks historie er heller ikke sjov. I 60’erne var der en stærk socialistisk/kommunistisk bevægelse med folkelig opbakning. Det kunne USA ikke leve med, så de indsatte Saddam Hussein til at ryde ud.
Det gjorde han så med økonomisk, militær og politisk støtte fra USA i mange år.
Så skiftede vinden og man ønskede ikke længere Saddam Hussein på posten. Den første golfkrig var en realitet.

De næste 10-12 år var det internationale sanktioner og regelmæssige bombninger af vandanlæg og infrastruktur der var realiteten. Med 1-1,5 million døde som følge – heraf 500.000-700.000 børn.
Da Irak så åbnede op for den europæiske olieindustri, og begyndte at handle olie i euro i stedet for i dollars, blev det for meget for Washington.

Irak-krigen blev en realitet. USA m.fl. invaderede og skød og bombede tusinder af civile irakere. USA, Danmark m.fl. skyder og bomber stadig uskyldige og civile irakere.
Den irakiske befolkning har hele vejen igennem været ofrene og er det stadig. Men hele vejen igennem har der ogsa været irakere der ikke ville være ofre mere, ikke ville være undertrykte og ikke se deres land og deres folk blive kuet.

Dem bliver der flere af hver dag! De rejser sig mod besættelsen. De rejser sig til kamp for deres folk, deres land og deres liv!
Ligesom alle de andre undertrykte folk har irakerne brug for støtte!

Derfor støtter DKU:
Den irakiske modstandsbevægelses – den hele – væbnede og uvæbnede kamp mod den ulovlige besættelse.

Og vi kræver at:
FN’s konvention om alle folks ret til modstand mod en besættelse af deres land bliver overholdt og at den iraksike modstandsbevægelse som følge af konventionen bliver anderkendt som en legitim befrielseskamp mod en forbryderisk krig og besættelse!

Se mere på DKU’s hjemmeside:
www.dku99.dk

Netavisen 13. april 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne