Løslad PFLP-leder Ahmed Saadat og de andre politiske fanger

Pressemeddelelse fra Internationalt Forums Mellemøstgruppe den 15. marts 2006

Israelsk militær stormede den 14. marts det internationalt bevogtede selvstyrefængslet i Jericho på Vestbredden og tvang – efter 10 timers udmattelseskamp – 6 politiske fanger til at overgive sig. De kan nu se frem til en uskøn fremtid i zionismens fængsler.

Israel blev godt hjulpet på vej af de internationale observatører fra USA og England der forinden var forduftet og således have givet fri passage til besættelsesstyrkerne!

Den politiske fange i Jericho-fængslet, som Israel især kom efter, var PFLP-lederen Ahmed Saadat, der er nyvalgt medlem af selvstyreparlamentet. Ahmed Saadat er frihedskæmper og demokratisk socialist og dermed for zionismen en langt farlige person end f.eks. de religiøse kræfter. Saadat og PFLP (Folkefronten til Palæstinas Befrielse) går ind for et sekulært og demokratisk Palæstina med plads til alle folkeslag og religioner, jøder, palæstinensere, kristne, muslimer. Det som Israel kom for at hævne var mordet på den israelske turistminister og højreekstremist Ze’evi i 2001, som Ahmed Saadat på vegne af PFLP tog ansvaret for.

Tilbage i august 2001 blev lederen af PFLP, Abu Ali Mustafa, myrdet af Israel på sit kontor i Ramallah. Den 17. oktober samme år blev den israelske turistminister Rehavan Ze’evi myrdet på sit hotel i Vestjerusalem. Likvideringen af Ze’evi var PFLP’s hævn for mordet på Abu Ali Mustafa. Likvideringen var, hvad angår professionalisme, den mest spektakulære under den 2. intifada og sendte et chok gennem de israelske sikkerhedstjenester.

Når både USA og EU senere satte PFLP på deres terrorlister, skete det efter anmodning fra Israel. Det faktum at PFLP fører væbnet kamp gør imidlertid ikke PFLP til terrororganisation. Palæstinenserne har som et besat folk en FN-anerkendt ret til at forsvare sig med våben mod besættelsesmagten.

Fængslerne er imperialismens og zionismens redskaber til at knække frihedskæmperne og skræmme os uden for fængslerne til passivitet. Det skal ikke lykkes. Vi kræver Ahmed Saadat og de andre fanger i israelske fængsler løsladt. Vi kræver Israel ud af Palæstina.

Bekæmp zionismen og imperialismen

  Frit Palæstina

Internationalt Forums Mellemøstgruppe

www.internationaltforum.dk

Netavisen 15. marts 2006