Demonstration mod Jyllands-Postens tegninger lørdag den 25. februar 2006 i OdenseDemonstranter i protest mod Jyllands-Postens tegninger
og muslimhetzen på vej til Vollsmose

Mellem 800-1000 mennesker deltog i demonstrationen, imod Jyllands-Postens tegninger, der lørdag den 25. februar blev afholdt i Odense arrangeret af “Muslimer på Fyn”.

Demonstrationen startede på Flakhaven med talere og endte i Vollsmose i Odense med endnu flere talere. Blandt talerne var den muslimske imam i Odense. Også Antiracistisk Netværk i Odense ARNO og Nej til krig Odense var inviteret til at holde tale.

Nendennævnte megafon-tale blev holdt af Jan Nielsen på vegne af Nej til Krig Odense da demonstrationen nåede frem til Vollsmose i en af boligparkerne som demonstrationen forløb igennem:

“Fredsbevægelsen vender sig imod Jyllands-Postens tegninger og vi vender os imod en optrapning af konflikten.

Afbrændingen af de danske ambassader i Syrien og Libanon viser, hvor galt det kan gå, når de kræfter, der ønsker at optrappe konflikten, får lov at styre udviklingen. Det er virkelig lykkedes Jyllandsposten, Dansk Folkeparti og Dansk Front i fællesskab at opbygge de fjendebilleder, de selv har brug for.

Vi afviser dæmoniseringen af muslimerne. Jyllands-Postens tegninger var dråben, der fik frustrationen til at flyde over herhjemme: Siden 11. september 2001 er muslimer kollektivt blevet stillet til ansvar for alverdens ulykker og er blevet mål for racistiske politikeres selv-promovering. Mens regeringen snakker om ytringsfrihed så bliver ytringsfriheden i stadig større omfang indskrænket – i terrorkrigens hellige navn.

I disse dage kræver dansk politi hjemmesider taget ned, fordi deres budskab strider mod de terrorlove som USA og EU har krævet vedtaget i Danmark. Husk på at alt dette sker imens Danmark som stat, men mod flertallets vilje, sammen med USA fører en ulovlig krig mod to muslimske lande; Irak og Afghanistan.

I Mellemøsten har tegningerne udløst mange års opsparet utilfredshed med udenlandsk dominans og egne regimer. Nogle af disse regimer har set en egen interesse i at score billige points på den konto. Hvis vreden tilsvarende havde ramt supermagten USA’s ambassader, så var protesten helt sikkert blevet anderledes undertrykt.

Et flertal af danskerne har længe krævet de danske tropper hjem fra Irak. Titusinder har demonstreret mod Irak-krigen og mod Bush’s, Blairs og Foghs verdensorden. På Trods af Jyllandspostens provokation og regeringens og Dansk Folkepartis politik, så ønsker langt de fleste danskerne hverken at håne eller komme i konflikt med muslimer.

”Det er vigtigt at sende et signal – både til Danmark og til den øvrige verden om, at der findes et andet Danmark end det Danmark som Dansk Folkeparti og Jyllands Posten repræsenterer.

Derfor vil jeg opfordre alle til at deltage i den globale protestdemonstration mod som Nej til Krig står for her i byen. Demonstration lørdag d. 18. marts kl. 12.00 fra den nye Banegårdsplads Vi har ikke brug for fjendebilleder og syndebukke, vi har brug for gensidig respekt. Den globale anti-krigsbevægelse er bygget på dette princip.”

Stop krigen træk tropperne hjem

Stop muslimhetzen.

Ikke flere syndebukke

Netavisen 27. februar 2006