Fredsbevægelsen vender sig imod optrapningen af konflikten

Pressemeddelelse fra ‘Nej til Krig’
5. februar 2006

Afbrændingen af den danske ambassade i Syrien viser, hvor galt det kan gå, når de kræfter, der ønsker at optrappe konflikten, får lov at styre udviklingen.
Det er virkelig lykkedes Jyllandsposten, Dansk Folkeparti og Dansk Front i fællesskab at opbygge de fjendebilleder, de selv har brug for.

Vi afviser dæmoniseringen af muslimerne. Jyllands-Postens tegninger var dråben, der fik frustrationen til at flyde over herhjemme: Siden 11. september 2001 er muslimer kollektivt blevet stillet til ansvar for alverdens ulykker og er blevet mål for racistiske politikeres selv-promovering.

I Mellemøsten har tegningerne udløst mange års opsparet utilfredshed med udenlandsk dominans og egne regimer. Nogle af disse regimer har set en egen interesse i at score billige points på den konto. Dette retfærdiggør selvfølgelig ikke afbrænding af ambassader og flag.

Tilsvarende vil vi, sammen med fredsbevægelser i de arabiske lande, sige til arabere og muslimer, at danskerne ikke er onde. Et flertal af danskerne har længe krævet de danske tropper hjem fra Irak. Titusinder har demonstreret mod Irak-krigen og mod Bush’s, Blairs og Foghs verdensorden. Trods Jyllandspostens provokation og regeringens og Dansk Folkepartis politik, så ønsker langt de fleste danskerne hverken at håne eller komme i konflikt med muslimer.

Der er ikke brug for fjendebilleder og syndebukke, men for gensidig respekt. Den globale anti-krigsbevægelse er bygget på dette princip.

www.nejtilkrig.dk

Originalartikel

Netavisen 6. februar 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne