Bred antiracistisk demonstration lørdag mod nazi-provokation

Nazi-gruppen Dansk Front har indkaldt til en racistisk demonstration mod muslimer lørdag i Hillerød for at udnytte krisen omkring Jyllands Postens Muhammed-tegninger til at vinde bredere opbakning.

Selvom hensigten er åbenlys kriminel, tillades denne nazi-provokation. Hillerøds borgmester har taget afstand fra den – og det ‘officielle Danmark’ advarer generelt mod racistiske provokationer af denne type. Men de nazistiske, fascistiske og racistiske organisationer tillades at operere helt frit – og de spreder dagligt deres gift fra hjemmesider, naziradio, løbesedler o.s.v. Deres traditionelle anti-semitisme er blevet afløst af had til arabere og islamofobi.

Nu har en række ungdomsorganisationer taget initiativ til en bred antiracistisk demonstration – også lørdag den 4. februar i Hillerød. Demonstrationen er indkaldt af lokalafdelingerne i SFU, SUF og Radikal Ungdom og anbefales af Antiracistisk Netværk. Den begynder kl. 13 på Hillerød Station.

I demonstrationsindkaldelsen hedder det:

“Mød op til bred antiracistisk demonstration lørdag 04.febr. kl. 13 på Hillerød Station og vis din modstand mod det højreekstreme Dansk Fronts racistiske demonstration.

Den offentlige debat gløder af indlæg om krisen foranlediget af Jyllands Postens Muhamed-tegninger og den efterfølgende diplomatiske krise. Men når nazistiske og højreekstreme grupper som Dansk Front griber bolden og bruger den ophedede debat til at komme igennem med deres racistiske og antimuslimske budskaber, er det tid til at vise fælles front mod nazismen og højreekstremismens grimme ansigt.
Derfor indkalder en bred vifte af lokale ungdomsorganisationer til manifestation mod den yderste højrefløjs mobiliseringsforsøg.

Demonstrationen er indkaldt af lokalafdelingerne i SFU, SUF og Radikal Ungdom og anbefalet af Antiracistisk Netværk!
Initiativet håber at se en mange møde op til en mangfoldig demonstration som alternativ til den fremmedfjendske retorik som Dansk Fronts demonstration repræsenterer.

For tolerance og respekt!
Mod racisme og intolerance
!”

Som en praktisk oplysning til københavnere anbefales at tage A mod Hillerød kl 11:58 for at være i god tid.
Der bliver også en fælles afgang fra Danmarks Sociale Forum.

I Århus arrangeres der en manifestation fredag kl. 16-17 på Rådshuspladsen af den tværpolitiske gruppe “Unge mod Intolerance”.
Antikrigsorganisationen ‘Nej til krig’ anbefaler begge disse arrangementer.

Netavisen 3. februar 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne