Pressemeddelelse fra bandet som tidligere var kendt som A.P. Møller Band

Det efterhånden 17 år gamle A.P. Møller Band blev den 10. januar kontaktet af A.P. Møller-koncernens corporate secretariat med anmodning om straks at opgive dette bandnavn, da A.P. Møller er et beskyttet varemærke. Dette ønske har vi besluttet at efterkomme.
Vi er ikke i tvivl om at A.P. Møller-koncernen har den juridiske ret til navnet og de midler der skal til at beholde retten.

Riffelsyndikatet og modstanden

Fremover vil vi i stedet kalde os Riffelsyndikatet, efter den fabrik der under anden verdenskrig producerede våben til Tyskerne med A.P. Møller som storaktionær ( A.P. Møller sad på godt en trediedel af aktierne).
Riffelsyndikatet modtog efter krigen en kendelse for værnemageri og måtte tilbagebetale hvad der i dag ville svare til 90 millioner kroner af hvad de havde tjent på handel med tyskerne. Riffelsyndikatet slap for yderligere straf.

Den 22. juni 1942, netop som man var i færd med en større ordre rekylgeværer til Ungarn, blev riffelsyndikatet udsat for sabotage. Modstandsbevægelsen BOPA brugte i alt 400 kg sprængstof ved aktionen. Det er den største mænge sprængstof anvendt ved en sabotageaktion herhjemme.
Riffelsyndikatet kom aldrig for alvor i gang med produktionen igen.

Kilder:
”Riffelsyndikatets synder”, Berlingske tidende, søndag, 17. april, 2005
Læs artiklen: http://www.berlingske.dk/kultur/artikel:aid=564990
”BOPA-sbotage”, Børge Brandt og Kaj Christiansen, forlaget Sirius, 1962

MVH
Riffelsyndikatet
v/ Nicklas Burman
Sindshvilevej 13a, 2.
2000 Frederiksberg

www.syndikatet.info

Lyt blandt andet til ”Containerskib på vej” på
www.riffelsyndikatet.soundvenue.com

Netavisen 12. januar 2006


Dette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne