Appel til Europarådet startet med et brag

Pressemeddelelse

På blot 3 dage har kampagnen stopheksejagten@hotmail.com indsamlet mere end 60 underskrifter på appellen Stop heksejagten på Europas kommunister.

Blandt underskriverne er medlemmer af folketinget, Københavns Borgerpræsentation, Europarådet, Europaparlamentet samt en række fagforeningsformænd, kendte kunstnere og kulturpersonligheder og repræsentanter for folkelige organisationer, mv.

Kampagnen fortsætter frem til den 20. januar, hvorefter appellen med underskrifterne fremsendes til Europarådets formand og i en pressemeddelelse.

Underskriverne opfordrer Europarådet til at afvise et forslag, der skal behandles på Rådets møde den 23.-27. januar 2006, med titlen: ”Behovet for international fordømmelse af forbrydelser begået af totalitære kommunistiske regimer”.

Forslaget er indstillet fra Europarådets komité for politiske sager og er udarbejdet af den svenske politiker Göran Lindblad. Hvis forslaget vedtages vil det kunne betyde øget forfølgelse af Europas kommunister samt andre demokratiske kræfter, herunder fagligt aktive og fredsforkæmpere.

Illustration:
Kommunistjagt under Den kolde krig

Trods det alvorlige indhold er forslaget til resolution stort set ukendt for offentligheden i Danmark; forslaget findes ikke i en officiel oversat udgave.

Ved forespørgsel til Hanne Severinsen (MF og formand for den danske parlamentariske delegation i Europarådet) om en officiel dansk oversættelse svarer Hanne Severinsen, at Europarådets officielle sprog er engelsk og fransk.

Vedhæftet pressemeddelelse der orienterer om initiativet, underskriftappellen til Europarådet samt (vores) oversættelse af resolutionsforslaget til dansk.
Der er taget tilsvarende initiativer i andre lande, således at der overalt i Europa nu føres kampagne med henvendelser til Europarådet.

Med venlig hilsen
På initiativtagernes vegne
Hans Chr. Andersen
København den 12. januar 2006.

Bilag:

PM: Protest til Europarådet: STOP HEKSEJAGTEN

Underskriftkampagne: STOP HEKSEJAGTEN PÅ EUROPAS KOMMUNISTER!

Dokumentation – Europarådet
Behovet for international fordømmelse af forbrydelser begået af totalitære kommunistiske regimer

Se også

Mikis Theodorakis om Europarådets anti-kommunistiske memorandum

Klaus Riis: Den europæiske reaktion vil kriminalisere marxismen

Netavisen 13. januar 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne