STOP HEKSEJAGTEN PÅ EUROPAS KOMMUNISTER

Protest til Europarådet:

Pressemeddelelse
8. januar 2006

På et møde i Europarådet den 23.-27. januar 2006 skal den parlamentariske forsamling tage stilling til en resolution med titlen ”Behovet for international fordømmelse af forbrydelser begået af totalitære kommunistiske regimer” . Forslaget er indstillet fra Europarådets komité for politiske sager og er udarbejdet af den svenske politiker Göran Lindblad (kristelig demokrat).

Hvis Europarådet vedtager forslaget, vil det tilskynde til massive overgreb mod demokrati og menneskerettigheder og starte en heksejagt på kommunister og andre folkelige og demokratiske kræfter.

Forslaget har, indtil videre, stort set ikke været omtalt i danske medier og er således ukendt for den danske offentlighed.

Overalt i Europa er der gang i protester mod dette heksejagts-forslag. I Danmark har Danmarks Kommunistiske Parti, DKP, og Kommunistisk Parti i Danmark, KPiD, iværksat en underskriftkampagne, der opfordrer Europarådets parlamentariske forsamling til at afvise dette forslag.

Folketingsmedlemmer, formændene for de politiske partier, fagforeningsformænd, kulturpersonligheder, repræsentanter for folkelige og demokratiske organisationer mv. opfordres til at underskrive denne opfordring til Europarådets parlamentariske forsamling.

Man tilmelder sig appellen til Europarådet ved at sende sit navn, stilling/tillidshverv samt evt. organisation man repræsenterer til: stopheksejagten@hotmail.com senest den 20. januar 2006.

Se
Underskriftkampagne: STOP HEKSEJAGTEN PÅ EUROPAS KOMMUNISTER!!

Underskrifterne fremsendes til Europarådet den 20. januar 2006 og underskrivernes navne offentliggøres i en pressemeddelelse.

Der er vedlagt en kopi af den udsendte underskriftappel til Europarådet samt en udtalelse fra den internationalt kendte græske komponist og forfatter Mikis Theodorakis, der i skarpe vendinger tager afstand fra forslaget til resolution.

Se
Mikis Theodorakis om Europarådets anti-kommunistiske memorandum

Selve forslaget, der kan få vidtrækkende konsekvenser, er ikke officielt oversat til dansk men er oversat af initiativtagerne til underskriftkampagnen.

Se
Dokumentation – Europarådet
Behovet for international fordømmelse af forbrydelser begået af totalitære kommunistiske regimer

Med venlig hilsen

Danmarks Kommunistiske Parti, DKP
Henrik Hedin
Formand

Kommunistisk Parti i Danmark, KPiD
Betty Frydensbjerg Carlsson
Formand

Ønsker du yderligere oplysninger eller kontakt med initiativtagerne til underskriftindsamlingen kan du kontakte os således:

DKP, Studiestræde 24, 2., 1455 København K; tlf: 3391 6644; dkp@dkp.dk ; www.dkp.dk

KPiD, Frederikssundsvej 82, 2400 København NV; tlf: 3888 2833; kpid@kpid.dk ; www.kpid.dk

Netavisen 10. januar 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne