STOP HEKSEJAGTEN PÅ EUROPAS KOMMUNISTER!!

Underskriftkampagne:  

På et møde i Europarådet den 23.-27. januar 2006 skal den parlamentariske forsamling tage stilling til en resolution med titlen: Behovet for international fordømmelse af forbrydelser begået af totalitære kommunistiske regimer” . Forslaget er indstillet fra Europarådets komité for politiske sager og er udarbejdet af den svenske politiker Göran Lindblad (kristelig demokrat).

Blandt dem, der anbefaler fordømmelsen, er medlemmer af parlamenter i lande, der i dag ikke tøver med at forfølge og fængsle ledere af kommunistiske partier og folkelige bevægelser, mens de på den anden side lukker øjnene for eller direkte deltager i forherligelsen af nazismens symboler og krigsforbrydere.

Den verdensberømte græske komponist og forfatter Mikis Theodorakis peger i en udtalelse på, at Europarådet nu vil beslutte ”at ændre på historien. At forvrænge den ved at sætte lighedstegn mellem ofrene og aggressorerne, mellem heltene og de kriminelle, mellem befrierne og erobrerne og mellem kommunisterne og nazisterne”.

Nazi-Tyskland blev først og fremmest knækket som resultat af Sovjetunionens indsats, der kostede landet 20 millioner døde. Hundredtusinder af kommunister gav deres liv i kampen mod nazismen, også i Danmark, ved at sætte sig i spidsen for de folkelige modstandsbevægelser overalt i Europa.

Forslaget til fordømmelse bekymrer sig over, at ”kommunistiske partier er legale og aktive i visse lande, selv om de i nogle tilfælde ikke har taget afstand fra de forbrydelser, der blev begået af de totalitære kommunistiske regimer i fortiden” og opfordrer de kommunistiske partier ”til at genoverveje kommunismens og deres egen historie” . Og det fremgår af forslaget, at forbrydelserne bl.a. er et resultat af marxismens teori om eksistensen af klassekamp.

Forslaget lægger op til en skærpet forfølgelse af de europæiske kommunister, hvis de f.eks. stadig mener, at der foregår klassekamp i Europa.

Men kommunisterne har været og vil fortsat være en del af den demokratiske proces og kamp.

Forslaget til fordømmelse lægger også op til, at der nu skal iværksættes en særlig målrettet ideologisk ”national bevidstkampagne” over for befolkningerne og en særlig indsats i uddannelsen af de unge generationer. Dette skal bl.a.. ske ved ”… en revision af skolebøger og udnævnelsen af en mindedag for ofrene for kommunismen…” . Europarådets politikere vil kort sagt ændre Europas historie.

Hvis Europarådet vedtager forslaget, vil det tilskynde til massive overgreb mod demokrati og menneskerettigheder i form af en heksejagt på kommunister og andre folkelige og demokratiske kræfter.

Dette minder i uhyggelig grad om McCarthy-perioden i 1950ernes USA, hvor titusinder blev forfulgt på grund af deres politiske holdning. Dette undergraver fuldstændig de værdier om demokrati og menneskerettigheder, som Europarådet hævder at repræsentere og forsvare.

Den tyske præst Martin Niemüller, der selv var aktiv i modstanden mod nazismen og sad i koncentrationslejren Sachsenhausen, skrev følgende berømte digt om nazisternes heksejagter:

Først kom de for at hente kommunisterne, men jeg protesterede ikke, for jeg var ikke kommunist.
Så kom de for at hente socialdemokraterne, men jeg protesterede ikke, for jeg var ikke socialdemokrat.
Så kom de for at hente fagforeningslederne, men jeg protesterede ikke, for jeg var ikke fagforeningsleder.

Så kom de for at hente jøderne, men jeg protesterede ikke, for jeg var ikke jøde.
Da de kom for at hente mig, var der ingen tilbage til at protestere.

Undertegnede appellerer til medlemmerne af Europarådets parlamentariske forsamling om at afvise forslaget.¨

Navn Stilling / tillidshverv Evt. Organisation

Skriv disse oplysninger på mail til

stopheksejagten@hotmail.com

Returneres hurtigst muligt og senest fredag den 20. januar.

Den 21. januar 2006 fremsendes underskrifterne samlet til Europarådet, og der vil blive udsendt en pressemeddelelse med underskrivernes navne.

Initiativtagere til denne appel

DKP, Danmarks Kommunistiske Parti
Studiestræde 24,2. 1455. K.Tlf. 33 91 66 44.

KPiD, Kommunistisk Parti i Danmark
Frederikssundsvej 82. 2400 NV. Tlf. 38 88 28 33.

Se pressemeddelse om initiativet
Protest til Europarådet: STOP HEKSEJAGTEN PÅ EUROPAS KOMMUNISTER

Netavisen 10. januar 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne