Mikis Theodorakis om Europarådets anti-kommunistiske memorandum

Udtalelse fra den kendte græske komponist og forfatter

Europarådet har besluttet at ændre på historien. At forvrænge den ved at sætte lighedstegn mellem ofrene og aggressorerne, mellem heltene og de kriminelle, mellem befrierne og erobrerne og mellem kommunisterne og nazisterne.

Europarådet mener, at nazismens største fjender, dvs. kommunisterne, er forbrydere lige som nazisterne! Og rådet er bekymret og protesterer over, at hvor hitleristerne er blevet fordømt af det internationale samfund, så er noget tilsvarende endnu ikke sket med kommunisterne.

Af denne grund foreslår Europarådet, at en sådan fordømmelse skal ske ved rådets parlamentariske samling den 24.-27. januar 2006.

Rådet bekymrer sig, fordi ”den offentlige interesse for de forbrydelser, der blev begået af de totalitære kommunistiske regimer, er meget lille”. Og fordi ”kommunistiske partier stadig er legale i nogle lande, selv om de ikke har taget afstand fra disse forbrydelser”.

Med andre ord annoncerer Europarådet en kommende forfølgelse af de europæiske kommunister, der endnu ikke har afsvoret deres overbevisning, således som det tidligere blev krævet af Gestapos bødler, der torturerede kommunister i lejren ved Makronisos.

Men i sidste instans blev nazisterne druknet i blodet fra deres ofre: 20 millioner døde i det kommunistiske Sovjetunionen, og mange hundrede tusinde kommunister gav deres liv – også i Grækenland – ved at sætte sig i spidsen for de nationale befrielsesbevægelser over hele Europa.

Men de herrer i Europarådet, som ønsker at genoplive de metoder, der er blevet fordømt af historien og folkene, er allerede bagud i forhold til deres storebror, USA, som udrydder hele befolkninger ved hjælp af Hitler-agtige metoder. Det er bl.a. tilfældet i Irak, som USA har efterladt i ruiner fulde af amerikanske fængsler, hvor tusinder af uskyldige ofre dagligt bliver tortureret på en barbarisk og opsigtsvækkende måde.

Om denne store forbrydelse mod menneskeheden, såvel som om den hitleriske torturlejr i Guantanamo, har Europarådet absolut intet at sige.

Så hvordan kan nogen tro, at Europarådets parlamentarikere er oprigtigt bekymret for menneskerettigheder, når de tillader, at deres egne hjemlande lader amerikanske fly fulde af mennesker uden rettigheder overflyve og lande og sætte disse mennesker i særlige fængsler med det formål at torturere dem?

Dette råds parlamentarikere kan ikke være anklagere. Ved historiens domstol, der til sin tid vil afsige dom over de talløse forbrydelser, der er blevet begået af deres storebror USA fra Vietnam til Chile og fra Sydamerika til Irak, vil disse parlamentarikere blive retsforfulgt for at have tolereret eller endog medvirket ved disse forbrydelser.

Desværre følger jeg mig i dag mere forpligtet til at tale på vegne af de døde end af de levende. På vegne af mine døde kommunistiske kammerater, som var ofre for Gestapo, dødslejrene og henrettelsespladserne i deres kamp for at besejre nazismen og fejre friheden, har jeg derfor kun to ord at sige til disse parlamentariske ”gentlemen”:
SKAM JER!

Athen den 22. december 2005

Se også

Pressemeddelelse: Protest til Europarådet

Underskriftkampagne: STOP HEKSEJAGTEN PÅ EUROPAS KOMMUNISTER!

Dokumentation Europarådet
Behovet for international fordømmelse af forbrydelser begået af totalitære kommunistiske regimer

Netavisen 10. januar 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne