Privathospitaler stortrives

De politisk påførte miserer på de offentlige sygehuse er til stor glæde for privathospitalerne, der helbreder dem, der har råd, for penge og profit – og med store offentlige tilskud.

Privathospital Hamlet – stortrives

Mens standarden falder på hospitalerne, der vantrives med deres skrabede budgetter, vokser antallet af patienter på privathospitalerne kraftigt. På et år har stigningen været på omkring en tredjedel – fra knap 22.000 i 2004 til over 30.000 i 2005.

Den socialdemokratiske sundhedsordfører Lone Møller kommenter det således i BT:
– S et fra et sundhedspolitisk synspunkt mener jeg ikke, at dette er en god udvikling. I forvejen er budgetterne på de offentlige sygehuse ekstremt pressede, personalet knokler så blodet sprøjter og arbejdsmiljøet er elendigt, og hvis flere og flere patienter – og dermed penge – flytter over til de private hospitaler, så bliver behandlingen bare endnu dårlige i det offentlige system

Samme Lone Møller har grebet fat i selvmordspistolen og foreslået, at folk skal betale for lægebesøg. ‘Et mindre gebyr’ (omkring 150 kr. – i første omgang) synes hun vil være rimeligt.

Det synes velfærdskommissionen også – og EU.
For det er et solidt nyliberalt forslag, der vender den tunge ende nedad. Som forringelsen af de offentlige sygehuse, som socialdemokraterne begræder – og støtter.

Se også:

Sygt sundhedsvæsen: Hospitalssvineri dræber

Netavisen 4. januar 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne