Aktion til tiden

– Timet og tilrettelagt!
Det berømte Egon Olsen-citat passede på bedste vis til den aktion, som DSB-ansatte gennemførte i sidste uge.

DSB-ledelsen burde faktisk have større respekt for deres ansatte, der udviser så glimrende evner, mens de selv ikke er i stand til at overholde sit eget slogan ‘Tog til tiden’ .

Det var rent faktisk netop ledelsens mangel på respekt, der udløste konflikten. I stedet for at tage deres kreative ansatte med på råd, når det gjaldt næste års planer på personaleområdet, valgte de i stedet at provokere personalet ved at beslutte en heftig besparelsesplan hen over hovedet på de ramte.

Magen til dilettanteri og luset amatørisme finder man ellers kun hos EU-politikere, ministre, embedsmænd, erhvervsledere samt politikorpset i Olsen-bandens bedrifter.

Det var ledelsens plan at overlade driften af det enkelte tog til én person: lokoføreren. Billetkontrollen skulle så overgå til stikprøver, som det kendes fra de københavnske S-toge.

Denne plan blev ikke accepteret af de ansatte, hvorfor Radioavisen i fredags kunne meddele:

– Togpersonalet forlod i morges togene og overlod passagerer til sig selv på de stationer, hvor togene var nået til.

Som altid skilte det de rejsende i to skarpt afgrænsede lejre. Den ene lejr rettede harmen mod personalet, mens de andre vendte blikket mod ledelsen. DSB-ledelsen selv var ikke i tvivl. Efter få timer krøb de langs sporet og underskrev en aftale, hvorefter planerne blev bilagt.

Personalet havde vundet en sejr på få timer med en resolut aktion, der tog ledelsen med bukserne nede – midt i en begyndende juletravlhed.

Netavisen 20. december 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne