USA håner verden: Skueprocessen mod Iraks præsident

Kommunistisk Politik 24, 2005

Den amerikanske supermagt har så megen tillid til sin kontrol over de globale medier, at den lader skueprocessen mod den irakiske præsident fortsætte (og delvist transmittere af det irakiske TV, som det kontrollerer), selvom hele verden er klar over, at det er en parodi på en retssag. Det kan ikke være andet i et land, hvor det amerikanske militær og den amerikanske regering er magthaveren, og hvis internationalt anerkendte statsoverhoved og præsident blev afsat af USA i kraft af en ulovlig krig – og selv samme præsident nu er den amerikanske hærs fange.

Saddam Hussein i den amerikanske standret –
Koranen under armen

Ikke bare har internationale jurister højlydt protesteret mod gennemførelsen af den farceagtige rettergang. Det har FN også – selvom det dårligt gengives i de internationale medier, og slet ikke i de krigsførende danske.

Menneskerettighedschefen for FNs ‘Hjælpemission’ i Irak John Pace erklærede lige op til genoptagelsen af retssagen, at angrebene på Saddams forsvarere og mangler i det irakiske retssystem gør, at sagen mod Saddam aldrig vil leve op til international standard.
– Vi er bekymrede over hvad vi ar set, vi er bekymret over mordet på to forsvarere og at en tredje er alvorligt såret, sagde FN-manden, der tilføjede, at forsvaret ikke havde mulighed for at arbejde frit og effektivt.

Men den amerikanske propapagandamaskine kværner løs om den grusomme Saddam med historier om ‘menneskekød gennem kødhakkemaskinen’ hos ‘Saddams bødler’, som var hovedhistorien på førstedagen. Det pågældende vidne var 15 år, da den påståede ugerning fandt sted, i 1982. Det handler om en påstået massakre på 148 mænd fra byen Dujail efter et mordforsøg på Saddam – det er den eneste sag, han er anklaget for. De påståede millioner af ofre for hans regime er forsvundet.

Det andet hovedvidne var 10 år gammel, da begivenhederne fandt sted, og refererede flittigt til, hvad han havde hørt. Det er en joke. Vidnerne søger samtidig om personlig økonomisk kompensation fra retten for de påståede overgreb. Det giver dem et personligt økonomisk motiv. Det gjaldt også kvinden, der vidnede på sagens anden dag og påstod hun var offer for tortur. Hun var 16 dengang. Hun vidnede uden at forsvarerne kunne se hende: blot en stemme og en historie, der udløser en pengepremie!
Men dag efter dag bemægtiger sådanne ‘vidneudsagn’ sig overskrifterne.

Den håndplukkede dommer har nægtet Saddams udenlandske sagførere at indgå i sagen, der finder sted i den topsikrede amerikansk-kontrollerede Grønne Zone i Baghdad, men den tidligere amerikanske justitsminister Ramsey Clark fik lov til at henvende sig til retten i 5 minutter. Efter førstedagen sagde han til CNN:
– Dommerne virker fast besluttet på ikke at lytte til et eneste af vores argumenter. De ville hurtigt frem til en domfældelse.
Saddam og hans medanklagede risikerer alle dødsstraf.

Se video’er

Præsident Saddam Hussein: Leve Irak!

Præsident Saddam Hussein: Jeg er ikke bange for at blive henrettet
DR. Videoer fra den 5. december fra den illegitime skueproces mod præsident Saddam Hussein og syv andre irakiske ledere.

DA SADDAM HUSSEIN FORTALTE VERDEN SANDHEDEN OM KRIGEN MOD IRAK
Interviewet blev foretaget af den prisbelønnede amerikanske journalist Dan Rather fra tv-stationen CBS i Bagdad den 24. februar 2003 og vist på CBS to dage senere.
Komiteen for et Frit Irak

Se også

Riverbend: Mother of All Trials …

Riverbend – Baghdad Burning

Netavisen 7. december 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne