Folkebevægelsen mod EU’s Landsmøde indledt med hilsen til Ole Krarup

Folkebevægelsen mod EU åbnede lørdag sit landsmøde i Gladsaxe med en hilsen til det fraværende, sygemeldte parlamentsmedlem

Efter en musikalsk indledning og nogle velkomstord af Søren Søndergaard fra Folkebevægelsens komité i Gladsaxe indledte Folkebevægelsen mod EU sit landsmøde med en særlig hilsen.

– Der er en ganske særlig person, som ikke er med til mødet i dag. Det er vi meget kede af. Men vi glæder os over, at han er en sejlivet herre, og at han heldigvis er i kraftig bedring, sagde Rina Kari fra talerstol og blev mødt af flere minutters klapsalver, da hun foreslog, at sende organisationens medlem af EU-parlamentet Ole Krarup en hilsen med ønske om god bedring.

Det er første gang i mange år, at Folkebevægelsen mod EU må undvære sit parlamentsmedlem på landsmødet. Ole Krarup er stadig indlagt på et hospital i Danmark, hvor han kommer sig efter en trafikulykke i Strasbourg den 25. oktober. Meldingerne fra lægerne er, at selvom han er i bedring, så er han endnu ikke frisk nok til at kunne besøge landsmødet.

Den stadig sygemeldte Ole Krarup på Folkebevægelsens landsmøde sidste år

Efter hilsenen til Ole Krarup oplæste Rina Kari en udtalelse, som det afgående forretningsudvalg vedtog på sit sidste møde aftenen forinden. Udtalelsen udtrykker Folkebevægelsens støtte til initiativet Borgernes Dagsorden, der skal skabe en folkelig, alsidig og saglig debat om EU-spørgsmålet.

”Vores mål er at tage en grundlæggende diskussion, hvor der også er plads til at diskutere alternativer til EU. Folkebevægelsen mod EU vil holde fast i, at debatten ikke skal bruges til at luske en ny EU-grundlov eller mere union igennem. Verden har brug for et bedre Europa, hvor borgerne sætter dagsordenen”, lyder det bl.a. i udtalelsen.

Se mere om landsmødet på Folkebevægelsen mod EU’s hjemmeside her

Ja til borgernes dagsorden

Udtalelse fra forretningsudvalget ved Folkebevægelsen mod EUs landsmøde den 26.-27. november

Det franske og det hollandske nej viser med al tydelighed, at der er langt mellem EU og befolkningerne.

Folketingets Europaudvalg skal derfor roses for sin støtte til initiativet ”Borgernes Dagsorden”. Formålet med Borgernes Dagsorden er at skabe en folkelig, alsidig og saglig debat om EU-spørgsmålet.

Folkebevægelsen mod EU støtter helhjertet dette formål. Vores ønske er, at være med til at skabe en sådan debat. Vores mål er at tage en grundlæggende diskussion , hvor der også er plads til at diskutere alternativer til EU.

Folkebevægelsen mod EU vil holde fast i at debatten ikke skal bruges til at luske en ny EU-grundlov eller mere union igennem.

Verden har brug for et bedre Europa, hvor borgerne sætter dagsordenen.

Se også

FB landsmøde 2005: International debat om Europas fremtid
Netavisen 27.11.2005

EU Big Brother
Netavisen 27.11.2005

Netavisen 27. november 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne