Find morderne: Hollandsk venstrefløjsaktivist likvideret på åben gade

Af geronimo/autonom info-service

Den kendte eks-BZer og venstrefløjsaktivist Louis Seveke, 41 år, blev tirsdag aften den 15.november 2005 likvideret med to skud i hovedet i Nijmegens indre by. I et interview i den landsdækkende nederlandske radio sagde journalisten Gerard Legebeke, der personligt kendte den dræbte aktivist, at alt tyder på, at det drejer sig om et politisk mord.

Louis Seveke befandt sig på Van Welterenstraat i Nijmegens indre by, da en eller flere personer nærmede sig ham og dræbte ham med to skud. Politiet har umiddelbart ingen spor og undersøgelser og opsporinger af mulige øjnevidner er i øjeblikket i fuld gang.

Aktiv i anti-repressionsarbejde

Louis var en kendt venstrefløjsaktivist med en fortid i Amsterdams og Nijmegens autonome bz-bevægelse. Hans aktiviteter har i de senere år koncentreret sig om at sætte fokus på politiets magtmisbrug og overgreb. Således var han med til at opbygge informationsbureauet SIP i Nijmegen (”Steunpunt Informatiedienst Politie Nijmegen” ), der samlede oplysninger og anlagde juridiske sager imod politiets overgreb og illegale overvågningspraksis mod politiske aktivister.

SIP er blevet landskendt for deres juridiske sagsanlæg specielt mod den nederlandske politiefterretningstjeneste AIVD, som anlagde illegale data-arkiver om politisk venstreorienterede aktivister. Mange aktivister kunne på grund af SIPs arbejde få indsigt i de data, politiet havde indsamlet om dem.

Louis var også aktiv i arbejdsgruppen ” Werkgroep Klachten Politieoptreden ”, som beskyttede borgere mod politichikaner. Fornyligt sørgede arbejdsgruppen for forsideartikler i nederlandske medier, da de kørte sager for folk, som nægtede at have legitimation på sig i dagligdagen og af den grund blev anholdt af politiet.

Ifølge indymedia.nl arbejdede Louis Seveke også med det politiske boligprojekt ”De Grote Broek”, et legaliseret, tidligere besat hus, som i den sidste tid flere gange er blevet indvaderet af politistyrker for at beslaglægge plakater, som kritiserer integrationsministeren Rita Verdonks racistiske invandrerlovgivning.

Blomster ved mordstedet

Kammerater, venner og pårørende arrangerer møder og mindevagter på tre steder i Nijmegen.

Imens løber undersøgelsen af hændelserne i højeste omdrejninger. Det bliver interessant at se, hvordan kriminalpolitiet i Nijmegen vil reagere, HVIS de finder frem til attentatmanden/-mændene og der måske viser sig en forbindelse til den nederlandske efterretningstjeneste AIVD …
Dette er ifølge hollandske aktivister et oplagt spor.

Løbende infos hos indymedia.nl

http://indymedia.nl/nl/2005/11/32290.shtml

Baggrundsartikel:

http://www.indymedia.org.uk/en/2005/11/327926.html

Netavisen 20. november 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne