Tre krigsmodstandere mødes i Odense: De danske tropper skal hjem nu

Faren til en dræbt dansk soldat – aktivisten, der kastede rød maling på Anders Fogh op til Irak-krigens start – formanden for den danske Komite for et Frit Irak. Det er tre personer med vidt forskellig baggrund, men de rejser alle tre kravet om, at de danske tropper skal ud af Irak – og hjem NU. De mødes i Odense som oplægsholdere ved et

Offentligt debatmøde mod Irak-krigen
Lørdag den 3. december kl. 14 – 17
i Ungdomshuset
Nørregade 60, st. tv
5000 Odense C

Johan Kirkmand er far til Bjarke Kirkmand, den danske soldat, som blev dræbt den 1. oktober af en vejsidebombe nær Basra i det sydlige Irak, kun 21 år gammel.
Den tidligere højskoleforstander Johan Kirkmand er modstander af Irak-krigen og advarer mod den danske deltagelse. Han anklager regeringen for at føre krig uden FN-mandat og arbejder for, at de danske tropper trækkes hjem inden jul.

– Jeg er i Sønderjylland vokset op sammen med krigsdeltagere fra Første Verdenskrig og har ingen – absolut ingen – illusioner om krigens væsen og hvad den gør med menneske, har Johan Kirkmand sagt i et interview.

Se også dette
interview med Johan Kirkmand
Information

Foto: Ekstra Bladet

Aktivisten og DKU’eren Lars Grenaa , 25, kastede symbolsk rød maling på statsministeren den 18. marts 2003, netop som Anders Fogh ville meddele, at Danmark skulle i krig. ”Du har blod på hænderne”, råbte Lars.

Det blev den mest omtalte protestaktion i Danmark i forbindelse med Irak-krigens start, som havde fået millioner af mennesker på gaden verden over for at forhindre krigen.

Lars Grenaa og en medaktivist sad tre måneder i fængsel og blev idømt bøder og erstatninger på omkring 200.000 kr.

– Det er Fogh og hans regering, der som medansvarlige for en ulovlig krig bør dømmes for krigsforbrydelser, siger Lars.
– Og først og fremmest skal have de danske soldater hjem nu. Den stærke antikrigsbevægelse op til Irak-krigens start må genopbygges og sætte sig i bevægelse for at stoppe mareridtet i Irak.

Lars er i dag pædagogstuderende og medlem af bestyrelsen af PLS – Pædagogstuderendes Landssammenslutning.

Om maleraktionen i folketinget og dens efterspil
http://www.stopterrorkrigen.dk/emner/aktioner/050417_maleraktionen_efterspil.htm

Se interview med Lars Grenaa her
Vi må gå til modstand mod magten
DKU – Fremad

Sammi Alaa er eksiliraker og deltog i den politiske opposition mod Saddam Hussein-styret. En stor del af hans familie bor i det besatte Irak. Han var også modstander af den mangeårige sanktionspolitik og af den amerikanske krig fra 2003, som han ser som en krig for at røve den irakiske olie.

Han er formand for den danske Komite for et Frit Irak, der søger at give reel oplysning om den irakiske modstandskamp mod besættelsen. Den er blevet voldsomt angrebet af de danske krigspartier, ikke mindst af Dansk Folkeparti, der har krævet komiteen forbudt.

– Løsningen er en betingelsesløs tilbagetrækning af alle udenlandske tropper, der giver plads til, at modstandsbevægelsen og den irakiske befolkning selv kan afgøre landets fremtid. Det har vi både kapacitet og evner til, siger Sammi Alaa.

Hjemmeside
www.fritirak.dk

Se også interviewet med Sammi Alaa
Folkeafstemningen er en farce
Dagbladet Arbejderen

De tre krigsmodstandere mødes altså i Odense den 3. december.

Debatmødet er arrangeret af International Ungdomslejr mod fascisme og imperialisme – IUL2006 .
Ungdomslejren finder sted den 28. juli-6. august 2006 på det tidligere Tidens Højskole i Nordsjælland. Der ventes deltagere fra omkring 25 lande fra alle kontinenter.

Hjemmeside
www.iul2006.net

Netavisen 19. november 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne