Vandforsyningen foreslås liberaliseret

Så er turen kommet til vandforsyningen.

Postvæsenet, statsbanerne, bybusserne, el- og varmesektoren og med dem mange andre tidligere offentlige institutioner og arbejdspladser er i dag liberaliseret, og i stor grad privatiseret. Konsekvenserne har været færre arbejdspladser og en drastisk forværret service.

Togene kører ikke til tiden – hvis de overhovedet kører – og man vil ikke prioritere den sikkerhedsmæssige nødvendige vedligeholdelse af vores jernbanenet, hvilket meget let kan føre til britiske tilstande, hvor der har fundet mange togulykker sted af denne årsag.

VK-regeringen lægger i en ny rapport op til, at vandforsyningen er det næste mål.

Hieronymus Bosch:
LIvets kilde

Forbundet 3F er af naturlige årsager bekymret over planerne:
– Vi har været processen igennem med elsektoren i Danmark og Europa. Liberaliseringen af el har betydet dårligere forsyning og højere priser. Jeg kan også frygte, at det samme vil ske, hvis man vælger at liberalisere det danske vand , mener Kaj Lynge Jensen, næstformand i 3F ‘s offentlige gruppe.

Det er imidlertid ikke ringere service og økonomi, der bekymrer 3F:
– Det vigtigste mål er at sikre, at vi også mange år frem i tiden kan have rent vand til forbrugerne. Jeg kan godt frygte, at en liberalisering og øget grad af privatisering kan betyde, at kortsigtede profithensyn og effektiviseringer kommer til at overskygge miljøhensyn.

Kaj Lynge Jensen henviser til, at rapporten konkluderer, at “øget inddragelse af den private sektor øger konkurrencen, hvilket vil fremme muligheden for at realisere vandsektorens effektiviseringspotentiale”.

Netavisen 11. november 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne