“Jyllands Postens redaktion er en flok reaktionære provokatører”

Den sorteste reaktions medieanfører i Danmark i snart et århundrede – avisen Jyllands Posten – satte en storpolitisk intrige i værk, da den offentliggjorde en række tegninger af profeten Muhammed, som ifølge muslimsk opfattelse ikke må afbildes.

I 30erne i forrige århundrede var Jyllands Posten langt fremme i hyldesten til det tyske naziregime med hvad deraf fulgte af antisemitisme. Efter de nazistiske udskejelser på Krystalnatten i 1938 skrev avisen på lederplads:
“Når man har fulgt jøde-spørgsmålet i Europa i årtier, kan man til en vis grad forstå tyskernes animositet overfor jøderne.”
I dag er samme avis forrest i den antimuslimske hetz, i forreste række i nutidens såkaldte ‘sammenstød mellem civilisationer’.

12 fremstillinger af ‘profeten Muhammed’ af forskellige tegnere, som blev bragt i avisen den 30. september, var en bevidst provokation for at fremæske en reaktion fra det muslimske samfund og tilspidse modsætningerne. Det var også en bevidst udfordring af den lidet brugte blasfemi-paragraf i straffeloven.

Lars Ravns satire mod Jyllands Posten
Klik og forstør

Reaktionerne på tegningerne er heller ikke udeblevet. Ikke bare føler muslimerne i Danmark sig udsat for en bevidst og systematisk forhånelse. Det har også skabt diplomatiske komplikationer. En række ambassadører fra muslimske lande har officielt protesteret over for den danske regering.

Det har været let for Fogh at afvise både at mødes med disse repræsentanter og protesten som sådan under henvisning til presse- og ytringsfriheden, som hans regering ellers undergraver for fuld kraft.

Nu har 11 muslimske organisationer har anmeldt Jyllands-Posten til politiet for at have overtrådt straffelovens bestemmelser om blasfemi og racediskrimination.                                       
– Formålet er at håne og spotte et lovligt bestående religionssamfund, og det er i strid med blasfemiparagraffen , siger socialrådgiver Asmaa Abdol-Hamid, der er talsmand for de 11 organisationer. 

Det er der ingen tvivl om. Jyllands Posten bruger selvfølgelig ytringsfriheden til forsvar for sin beskidte provokation. Det har ikke noget med ytringsfrihed at gøre, men er simpelthen et led i den fortsatte hetz mod muslimer og det reaktionære antimuslimske korstog, som er en integreret del af grundlaget for f.eks. den ulovlige krig og besættelse af Irak. Fra første færd sluttede avisen op om denne, som den fra første færd sluttede op om Hitler-regimet i sin tid.

En af de 12 tegnere – Lars Refn – afslørede i sin tegning på elegant vis hensigten med Jyllands Postens fupforsvar for ytringsfriheden.

Han tegnede Muhammed fra 7 A i Valbyskole stående med en pegepind foran en tavle, hvor der på arabisk står:
“Jyllands Postens redaktion er en flok reaktionære provokatører’.
Det er flot gået!
“Avisen var efter min mening fra starten kun ude efter at provokere, siger Lars Refn til Ingeniøren.

Netavisen 29. oktober 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne