Vi har et ansvar for Palæstinas børn

Af Gerd Berlev
Kommunistisk Politik 21, 2005


Hvor længe vil den danske befolkning acceptere, at den danske regering stiltiende ser til?
Så længe de ikke ved, hvad der foregår!

Carlo Hansen har på hjemmesiden Kaktusonline gennemgået og kommenteret den seneste rapport for 2004 fra den internationalt anerkendte organisation DCI/PS (Defense for Children International/Palestine Section).

Jeg vil her kort referere nogen af hovedpunkterne.

Intet sted er sikkert

Snigskytter skyder børn på gaden eller sportspladsen, bulldozere rydder hjem og huse om natten, skolevejene blokeres og lukkes vilkårligt. I 2004 blev 4.848 børn hjemløse på grund af hjem ødelagt af israelske styrker, mange flere fik ejendele ødelagt. Der findes ikke tryghed for morgendagen nogen steder.

Dræbt hvorfor?

New York Times-journalisten Chris Hedges beretter ifølge Carlo Hansen om, hvordan han i den sydlige Gaza-stribe har overværet, hvordan israelske soldater provokerede en lille flok palæstinensiske drenge til at komme helt tæt på to israelske jeeps og kaste sten mod dem, hvorefter soldaterne skød dem med lyddæmpede M-16 rifler. Chris Hedges har i andre krigszoner i verden set børn blive dræbt under grusomme omstændigheder, men ”jeg har aldrig før set soldater lokke børn i en fælde som mus og så myrde dem for sportens skyld” .

Under en tredjedel af de sårede børn, DCI/PS har undersøgt, var ramt i benene, næsten halvdelen i den øverste del af kroppen, hovedet eller i ryggen. I 2004 blev 162 børn dræbt og 2.500 børn såret, men da registreringen var håbløs opgave, er tallet for sårede langt i underkanten. Omtrent halvdelen af de dræbte ramtes af granatild fra kampfly eller kampvognskanoner. Kun ganske få drab kan relateres til voldelige konfrontationer.

Børn fængsles og tortureres

Grænsen for behandling som voksen er nedsat til 16 år. Arresterede børn udsættes for overdrevne anklager, håndjern, bind for øjnene, ydmygelser, dødstrusler, seksuelle overgreb, hundeangreb, elektrochok, ingen søvn, intet toiletbesøg og transport til fangecentre uden for de besatte områder, dvs. ingen muligheder for besøg.

Urenlighed, manglende lys og luft, næringsfattig, kold mad, ingen uddannelse, uprovokeret vold fra vagterne og tåregas er en del af dagligdagen under fængselsopholdet.
Fængslingerne kan vare i årevis.

En sund sjæl i et sundt legeme, var der engang et slogan, der hed. I Palæstina lider op mod 75 % af børnene af A-vitaminmangel. Det påvirker immunsystemet. 90 % af befolkningen har skåret ned på mængden af fødevarer. 38 % af befolkningen er truet af hungersnød, flere er på vej.

Vandmanglen i de palæstinensiske områder er stor. Bosætterne bruger seks gange så meget vand.
Spildevandet fra bosættelserne løber til gengæld nedad og truer grundvandet. Kloakledningerne er systematisk ødelagt af israelsk militær.

Og så er der fremtiden: den manglende uddannelse og ødelæggelsen af skoler.

I håb om, at læseren medvirker til at sprede oplysningerne!

Læs mere her:
Rapporten på engelsk www.dci-pal.org.

Netavisen 10. november 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne