Stop krigsforbryderen Sharon! 

Kommentar
Af Henning Paaske Jensen

Fremad, DKU’s blad

Ny israelsk fremmarch vil næsten skære Vestbredden midt over

Blot få dage efter rømningen af bosættelserne i Gaza og fire mindre bosættelser på Vestbredden fortsætter Sharon i øget tempo fremmarchen for at underlægge sig stadig større dele af Vestbredden.
Lige nu gælder det med en knibtangsbevægelse at indlemme store dele af den centrale Vestbred til Jerusalem ved at bygge en apartheid mur rundt omkring bosættelserne Ma’ale Adumin og et dusin andre bosættelser. Et kæmpe område af Vestbredden som næsten fuldstændig vil afskære den nordlige del fra den sydlige del. Blokerer nord-syd ruten mellem Betlehem og Ramallah og smadrer samhandel og bevægelsesfriheden.


Den israelske besættelsesregering konfiskerer et areal på 100 kvadratkilometer for at udvide dets illegale bosættelse i Ma´ale Adunum. Et areal der er større end Gasza striben og som med sine 35 km Øst for det konfiskerede Øst-Jerusalem går dybt ind i Vestbredden i en bredde af 15-25 km (PMC, 8/24/05)

Alt dette sker under de internationale mediers og politikeres ledsagemusik om Sharons nye stil og besindighed, fordi han rømmede bosættelserne i Gaza. En påtvunget rømning på grund af den massive palæstinensiske modstand, men også et taktisk tilbagetog som skal udnyttes til at sikre fremmarchen for den langt vigtige kolonisering af Vestbredden.

Den israelske hær og de israelske embedsmænd har nu travl med at udstede ordrer om udvidelsen af apartheidmuren rundt om Ma´ale Adumin, som vil indlemme 67 kvadratkilometer af Vestbredden i Staten Israel og betyde en ny, men skærpet katastrofe for palæstinenserne.

Vi ser nu udløsning af den plan, det internationale samfund og medier længe udmærket har kendt til men har vendt hovedet væk fra. På trods af massive palæstinensiske advarsler har Vestens politiker og mainstream medier erstattet det med forsøget på at forvandle Sharon fra en høg til en due. Foregivet at Gaza meget vel blot er første skridt mod israelsk afvikling af alle bosættelser og besættelse.

Men det er international kendt at før tilbagetrækningen fra Gaza bekræftede Sharon i et åbenhjertigt interview med Jerusalem Post at der ville ske en udvidelse af den 400 000 store bosætterbefolkning i Vestbred bosættelserne og at store dele af Ariel og Ma´ale Adumin vil blive inkorporeret til Jerusalem som en del af Israel. ”Der vil blive bygget i bosættelserne” erklærede Sharon. ” Enhver regering siden 1967… har sét en strategisk vigtighed i specifikke områder (i de palæstinensiske områder red.). Jeg vil bygge” og fortsatte med at fortælle at Ma´ale Adumin vil fortsætte med at vokse og blive forbundet til Israel.

Der er omkring 31.000 bosættere i Ma´ale og i 2010 forventes der at skulle være 70.000.

For palæstinensere som lever i skyggen af bosættelserne på Vestbredden og apartheidmuren som er under opbygning er der tale om en national og social katastrofe. De påføres stadig nye omfattende forhindringer for at kunne eksistere og herunder få adgang til uddannelse og lægebehandling.

Fakta på jorden i Palæstina gennemhuller talen om en mulig fredsvilje fra Israels side men påviser at Israel ikke har forladt sin gamle zionistiske strategi om et Stor Israel omfattende Vestbredden og dele af Jordan. Vejen hertil går over kolonisering, inddæmning og helst fordrivelse af palæstinenserne.

Lige nu appellerer palæstinenserne til verdenssamfundet og verdens folk om at presse på for at forhindre udviklingen af en social katastrofe.

Israels krigs fremmarch og landrøveri må stoppes.

Derfor må palæstinensernes opfordring til verdens folk om at forene sig imod Israels ekspansion have fuld støtte. Den illegale apartheidmur må fjernes og apartheid Israel må på alle måder krævet isoleret gennem sanktioner og boykot.

Netavisen 27. august 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne