Norden siger nej til EU  

– Nye meningsmålinger viser flertal imod medlemskab i både Norge og Finland. Politikerne bør vågne op og fatte budskabet, udtaler Ditte Staun fra Folkebevægelsen mod EU

Nye meningsmålinger i de norske dagblade Nationen, Dagen og Klassekampen viser, at 57 pct. af den norske befolkning i dag siger nej til EU-medlemskab, mens kun 43 pct. siger ja. I juli viste en finsk meningsmåling bestilt af Aamulehti, at 46 pct. af finnerne siger nej, mens kun 43 pct. siger ja.

Norge siger stadig klart Nei til EU

– Modstanden mod EU og unionens planlagte udvikling med EU-grundloven er vokset markant i hele Norden. Budskabet er klart: Norden ønsker noget andet og bedre end EU kan tilbyde. Politikerne bør vågne op og tage vælgernes ønsker alvorligt, udtaler Ditte Staun, talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Allerede i maj 2004 gennemførtes der meningsmålinger i Danmark, Sverige og Norge, som viste flertal i alle lande for tættere nordisk samarbejde fremfor EU-medlemskab. Vi har i høj grad fælles værdier og opfattelser i Norden som på mange områder gør det til et bedre alternativ. Vi har sund økonomi, pæn vækst, bedre beskæftigelse og et rimeligt velfungerende arbejdsmarked. Vi har gode traditioner for demokrati, ulandsbistand og fornuftig opførsel i international sammenhæng. Sammen vil vi kunne udvikle et godt eksempel for Europa og Verden, siger Ditte Staun og tilføjer:
– Sæt Norden på dagsordenen som et godt udgangspunkt for vores fremtidige, globale rolle.

Netavisen 8. august 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne