Tyrkisk politisk aktivist dræbt i Ankara 1. juli  

En tyrkisk venstrefløjsaktivist som ifølge medierne var medlem af den forbudte tyrkiske organisation DHKP-C, blev den 1. juli dræbt på åben gade i Tyrkiets hovedstad Ankara.

Eyüp Beyaz – henrettet i håndjern og falskeligt beskyldt for at være selvmordsbomber

Internationalt Forums Mellemøstgruppe har oversat de to følgende pressemeddelelser fra hhv. Tayad, som er en humanitær komite for pårørende til politiske fanger, og IHD som er den anerkendte tyrkiske menneskerettighedsorganisation.
Internationalt Forums Mellemøstgruppe
www.internationaltforum.dk

Udtalelsen fra Tayad: Regeringen fortsætter sine massakrer

En person i håndjern er blevet dræbt Her i morges, kl. ca. 9.30, blev en person dræbt foran justitsministeriet, under påskud af at han bar en bombe på kroppen. Regeringen fortsætter med at bruge sin ‘licence to kill’ – retten til at dræbe. Massakrerne fortsætter i bjergene, fængslerne og på gaderne.

I dag har vi været vidne til endnu en massakre. Efter massakren på 17 revolutionære den 18. juni, har regeringen nu offentligt henrettet en person i håndjern som ifølge dens udtalelser var ‘ude af kontrol’.

Ifølge medierne forsøgte personen at komme ind i justitsministeriet fra personaleindgangen. Det blev fastslået at personen forsøgte at tænde en bombe på sin krop da han blev pågrebet, men det mislykkedes for ham. Personen som blev vist på TV var lagt i håndjern bagfra og undslap fra politiet mod Kizilay Pladsen og blev her skudt af politiet.

Regeringen forsøger at ødelægge enhver oppositionel ide ved massakrer, isolation, repression, arrestationer og censur. Vi, Tayad Familier, opfordrer offentligheden til at modsætte sig disse massakrer.

Stop massakrerne
Tayad Familierne, den 1. juli 2005

Menneskerettighedsorganisationen IHD opfordrer til at starte en undersøgelse af omstændighederne i.f.m. henrettelsen af Eyüp Beyaz.

Det er et krav at sikkerhedsstyrkerne respekterer retten til at leve. Hvis vi tager i betragtning at den dræbte aktivistvar lagt i håndjern bagfra, og at han lå på jorden under sin henrettelse, er det et spørgsmål om det ikke var muligt at fange ham i levende live, eller om det var absolut nødvendigt atdræbe ham. I betragtning af ovenstående er Indenrigsministeriet tvunget til at starte en detaljeret undersøgelse og informere offentligheden om dens resultater.

IHD, Tyrkiet

Netavisen 16. juli 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne