EU misbruger terror til øget overvågning af borgerne  

– Når EU vil registrere og opbevare al telefonisk og elektronisk kommunikation, er det et uforsvarligt angreb på borgernes retssikkerhed, udtaler Ditte Staun fra Folkebevægelsen mod EU

EU’s justits- og indenrigsministre har givet grønt lys for den britiske indenrigsminister Charles Clark’s såkaldte ”terrorpakke” som skal være et svar på sidste uges terrorbomber i London. Pakken indeholder bl.a. genfremsættelsen af et forslag om at tvinge fastnet-, mobil- og internetudbydere til at registrere og gemme oplysninger om telefonopkald, SMS og e-mail i op til et år.

– Der er tale om groft misbrug af situationen. Terror truer borgeres sikkerhed i hele verden. Den sikkerhed bliver ikke bedre af en overdimensioneret overvågning af alle borgere. Det vil kun give myndighederne en uoverskuelig bunke informationer af yderst tvivlsom værdi. Samtidigt pålægges telefon- og intetnetudbydere store, unødvendige udgifter som vil ramme forbrugerne, udtaler Ditte Staun, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Forslaget vidner om manglende respekt for såvel borgernes ret til privatliv som for demokrati. EU-parlamentet afviste nemlig forslaget om registrering og opbevaring af kommunikationsdata så sent som i Juni, bl.a. med henvisning til manglende databeskyttelse og faren for, at “man ikke kan se skoven for bar’ træer”. Nu skal parlamentet så igen forholde sig til det.

– Terrorismen er et globalt problem, som vi må forholde os til i fællesskab på kloden. Den kræver en samlet og sammenhængende indsats, som især ser på den fattigdom og sult i de fattige lande, der er grobund for frustration, uro og i nogle tilfælde terror. Et af de vigtigste skridt EU kunne tage imod terroren vil derfor være afskaffelse af de tårnhøje toldmure og den unfair handelspolitik overfor ulandene. Derudover giver det kun mening, hvis det er i FN-regi, vi finder frem til de rigtige midler mod terror.

Netavisen 16. juli 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne