Unge Nej-sigere: “Lad os stemme om EU”  

Krisen for EU og unionsforfatningen har affødt fantastiske krumspring blandt unionspolitikerne. Efter at de var tvunget til at aflyse den danske folkeafstemning lancerede ja-politikere fra forskellige partier en plan om at danskerne skal stemme om de danske forbehold.

Sådanne toner er i øjeblikket forstummet igen – simpelthen fordi Nej-siden har for megen vind i sejlene. Det vil ikke forhindre planen i at dukke op igen på et senere tidspunkt.

Unionsmodstanderne har efterlyst en bred og general debat om Danmarks forhold til EU i den kommende tid. Unionsforfatningen er faldet og ligger i dybfryseren. Temaet for en kommende folkeafstemning behøver heller ikke at blive fastlagt af unionstilhængerne.

Folkebevægelsens Ungdom Mod EU siger f.eks. nej til en ny folkeafstemning om forbeholdene. Derimod vil de gerne have en folkeafstemning om EU-medlemskabet om et års tid eller to efter en god bred debat.

Rina Ronja Kari:
– Dem under 30 er aldrig spurgt om EU-medlemsskab

– Især de unge har i de andre lande sagt ja til europæisk samarbejde og et stort nej til den måde, det foregår på i EU, siger talsperson Rina Ronja Kari, og tilføjer
– Det er 30 år siden, at Danmark kom ind i EF, og vi der er født siden vil gerne snart have noget at sige i den sag.

Folkebevægelsens Ungdom Mod EU er en landsdækkende ungdomsorganisation, som har godt 400 medlemmer og har eksisteret siden 1994. Hjemmeside : www.nejnu.dk

Se også
Kollaps af krisemøde i Bruxelles – første skridt mod en udmeldelse
Af Folkebevægelsens Ungdom mod EU – Udtalelse fra landsledelsesmødet 19. juni 2005

Netavisen 20. juni 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne