De tyske CASTOR – atomaffaldstransporter kører igen!  

Over 1000 anti-atomkraftmodstandere gennemfører i øjeblikket blokader og sabotage på den 600 km lange rute mellem det nedlagte atomforskningscenter ved Dresden og atomaffaldsdepotet i Ahaus ved Bremen.

Mens den svenske anti-atomkraftmodstand fornyligt kunne fejre en delsejr, da atomkraftværket Barsebäck nu endeligt er blevet lukket, så kæmper den tyske atomkraft-modstand en ihærdig kamp imod den socialdemokratiske-grønne regeringskoalitions pro-atomkraftpolitik.

Således ruller lige nu atter CASTOR -atomaffaldstransporter gennem Tyskland med deres højradioaktive affald. Seks trailere med højradioaktive Castorbeholdere har siden i mandags været undervejs fra det nedlagte østtyske atomforskningscenter Rossendorf ved Dresden til atombrændselsdepotet ved Ahaus i Westfalen (sydvest for Bremen: http://nixfaehrtmehr.de/strecke.html ).

120 biler, deriblandt pansrede politikøretøjer og nogle helikoptere ledsager de seks trailere, der hver er forsynet med en Castorbeholder, på den 600 km lange rute tværs gennem Tyskland.

Atomkraftmodstandere har mobiliseret i flere uger i forvejen og har allerede gennemført en del blokader ved frakørslen til forskningscentret, samt en del demonstrationer og mindre sabotageaktioner. I øjeblikket blokerer mere end 1000 atomkraftmodstandere vejen langs Castor-kolonnens rute for at sinke atomkrafttransporten så meget som muligt og dermed presse transport- og personaleomkostninger optimalt i højden.

I alt er der planlagt tre efterfølgende ture mellem atomforskningscentret og Ahaus. Interesserede aktivister med tid og lyst har mulighed for at deltage i atomkraftmodstanden, som bl.a. har en selvbygget anti-atomkraftcamp ved Ahaus.

– skrevet af folk fra autonom info-service

Løbende infos om tid og sted for aktiviteterne og baggrundsmateriale

http://www.nixfaehrtmehr.de/

http://www.bi-ahaus.de/

Billeder fra Castor-transporten:

http://de.search.yahoo.com/search/news?ei=UTF-8&p=castor&c=news_photos

rutebeskrivelse:

http://nixfaehrtmehr.de/anreise.html

kulturarrangementer, koncerter, etc, :

http://nixfaehrtmehr.de/kultur.html

Netavisen 1. juni 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne