DKU hilser Nej’et velkommen 

Det franske nej er et internationalt nej, der må runge i hele Europa. Det er et nej til forringelse af velfærden. Det er et nej til et arbejderfjendsk EU. Det er et nej til et militariseret EU.
Kristian Dalgaard fra DKU’s ledelse udtaler: ” Tillykke Frankrig – og tak. I har givet os muligheden for at stoppe det nyliberale korstog, der skyller henover Europa og verden.”.

DKU har samme dag som afstemningen i Frankrig fandt sted lavet en aktion mod den blokaderamte Tom Bringsværd, der netop er rettet mod EU’s undergravning af arbejdernes rettigheder. Nemlig undergravningen af det danske overenskomstsystem. EU har længe rettet angreb mod arbejderne og den nye forfatnings-traktat vil forværre arbejdernes situation yderligere.

Se Lige løn for lige arbejde

”DKU’s aktion er også en solidaritetshilsen til det franske folk. Vi må sammen kæmpe imod den nyliberale, imperialistiske og arbejderfjendske dagsorden.”, forklarer Kristian, men understreger samtidig, at ”aktionen ikke var rettet mod de polske arbejdere, men derimod det løntrykker system som EU er ved at bygge op med servicedirektivet.”

Nejet må have den entydige konsekvens at traktaten ikke kan ratificeres. Den må forkastes og afstemningerne må stoppes. Danmark har tidligere selv været tvunget til en omafstemning, fordi politikerne ikke ville accepterer et nej. DKU opfordre den danske arbejderklasse, den danske ungdom, ja hele Danmark til at vise solidaritet med det franske nej. Et nej er et nej!

Danmark ud af EU, EU ud af verden!

Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund, DKU
Egilsgade 24 kld.
2300 Kbh S
Tlf: 60 80 96 96

Netavisen 30. maj 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne