Nazi-march stoppet af anti-fascister i Berlin  

I søndags, den 8.maj 2005, demonstrerede i anledning af 60 års dagen for nazisternes kapitulation titusindvis af anti-fascister over hele Tyskland til minde om befrielsen fra det nazistiske barbari.

Omkring 2000 neonazis samlede sig på Alexanderplatz til en NPD-demonstration i det indre Berlin under parolen ” 60 års løgne om befrielse – slut med skyldkomplekset ”. Omkring 15.000 anti-fascister forhindrede naziernes planlagte demonstration.

Skønt politiet havde tilladt det højreekstremistiske parti NPD (Nationaldemokratische Partei Deutschlands) en demonstrationsrute fra Alexanderplatz til Friedrichsstrasse i det østlige Berlin, måtte nazierne opgive deres planlagte march.

Mens Berlins bystyre fejrede det tyske demokrati og sig selv under stort anlagte festligheder ved Brandenburger Tor, strømmede omkring 15.000 anti-fascister til naziernes samlingssted. I demonstrationen, som gik fra Bertolt-Brecht-Platz til Alexanderplatz deltog bl.a. autonome grupper, ATTAC og en række fagforeninger.

Over 100 venstrefløjsorganisationer og –grupper stod bag den fælles demonstration mod ”fascisme, militarisering og tyske offermyter”.

På Alexanderplatz var nazierne forsamlet bag en mur af politifolk, pansrede mandskabsvogne og vandkanoner. Anti-fascisterne belejrede samtlige indfaldsveje til pladsen og forhindrede derved nazisternes march. Efter timers venten gav nazierne op og aflyste deres planlagte march og blev under politibeskyttelse ledsaget til den nærmeste S-togs station, hvor særlige tog holdt parat til at køre dem væk.

– skrevet af folk fra autonom infoservice/dk

Se også
Berlin 8. Mai – 19 Fotos der Strassenblockade
Billedreportage

Berliner 8. Mai-Demo del 1
Billedreportage

Berliner 8. Mai-Demo del 2
Billedreportage

Berliner 8. Mai-Demo del 3
Billedreportage

Netavisen 9. maj 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne