Det går rigtig godt i Fogh-Danmark! 

Dit arbejde flages ud – Har du tag over hovedet?

(For de rige)

Kommunistisk Politik 9, 2005
Uddelingsblad – Indstik

Danske virksomheder bør rette kikkerten mod Tyrkiet, især når det gælder eksport, opkøb af virksomheder og udflytning af arbejdspladser. Det mener Dansk Industri (DI).
Markedschef Peter Bo Andersen fra DI fremhæver også lande som Ukraine og Indien som fremtidens investeringsmarkeder, ligesom Kina fortsat vil være interessant.

Det kan være, du er fyret og ikke synes, Tyrkiet eller Kina er særlig interessant.
Det kaldes globalisering – og rammer både på jobbet og pengepungen. Udvidelsen af EU er også en del af hele denne manøvre. Hundredtusind demonstrerede i Bruxelles den 19. marts mod EU’s såkaldte servicedirektiv (Bolkestein-direktivet), som gør det muligt få virksomheder fra andre EU-lande at underbyde arbejderne i andre lande – og overtage deres job.

Danmark er i færd med at blive af-industrialiseret. Det er i første række de store virksomheder, der flytter ud, monopolerne, der øjner chancen for mere profit. Og tempoet er voldsomt. Beskæftigelsen i industrien ventes at falde med op til 15.000 arbejdspladser bare i år.
‘Fat mod,’ siger Fogh, Thorning Schmidt og LO-toppen. Danmark er ved at blive et videns-samfund, og da vil der komme job.
Problemet er bare, at det er dyre job, og der er ikke mange af dem. Virkeligheden er, at industriarbejderne må søge til servicejob.

Værftsarbejderen kan blive ekspedient i et supermarked og slagteriarbejderen ansat hos McDonalds.
Den samlede arbejdsløshed (og her tales ikke om de officielle statistikker) vokser og vokser.
Og kommunalreformen er designet til at skære til benet i den offentlige sektor. De offentligt ansatte kan ikke engang få en tre-årig garanti for deres job i forbindelse med den massive omlægning.

De utøjlede markedskræfter hærger Danmark. Huspriserne stiger og stiger i Københavns- og Århus-området. Nogle i ejerboliger får sig en gevinst, andre får ikke tag over hovedet. Folk gældsætter sig som aldrig før, og bankerne og realkreditinstitutionerne har rekordstore overskud.
I gennemsnit skylder danskerne to gennemsnitlige årsindtægter væk. Det kaldes at sidde i saksen!

Har du fået længere til sygehuset? Er dine børns skole ved at drukne i skidt og nedslidt undervisningsmateriel? Er det vanskeligere at være ung og etablere sig?
Det er jo globaliseringens velsignelser.

Er du modstander af, at Danmark skal bruge 100 millioner kroner mere om året på at forlænge de danske soldaters deltagelse i blodbadet i Irak? Det er jo globaliseringen, og det er godt. Bare spørg Anders Fogh eller Helle Thorning-Schmidt.

Nogle forstår at rage til sig af globaliseringens velsignelser. A.P. Møller-Mærsk – Danmarks største transnationale koncern og verdens største containergigant – tjener fedt på blod, krig og olie. Det har aldrig været bedre. Det har simpelthen aldrig været bedre at være dansker (hvis man er rig dansker).
Og der er mere, hvor det kommer fra. Nu vil de hugge surt optjente pensioner og andre velfortjente ‘velfærdsydelser’. Det kaldes ‘reformer’ – for at ‘redde velfærden’. For hvem?

Det er monopolernes krig mod arbejderne, mod ungdommen, mod folk på overførselsindkomster, mod det store flertal.
Tiden er kommet til at slå igen og ikke bare håbe på en flok nye politikere.
Kampen starter med at gå sammen!

Netavisen 30. april 2005