Venstrepolitiker: “Muslimer hører ikke til i Hasselager”  

Pressemeddelelse
Indvandrerrådgivningen

“Muslimer hører ikke til i Hasselager. En muslimsk skole vil tiltrække et væld af udlændinge iført dragter, vi ikke bryder os om, og som vil betyde, at området totalt ændrer karakter.”

Racistiske politikeres fremmedhetz opmuntrer til racistisk vold mod indbandrere og flygtninge

Det er Søren Quist Rasmussen, formand for en grundejerforening i Hasselager og byrådskandidat for partiet Venstre, der angiveligt på vegne af grundejerforeningens bestyrelse protesterer med disse udtalelser mod opførelsen af en friskole for tosprogede i Hasselager på en af Århus Kommune udlagt grund.

Af udtalelser til aviser og TV fremgår det, at Søren Quist Rasmussen dels frygter, friskolen vil påvirke lokalsamfundet i muslimsk retning, og dels at huspriserne i Hasselager vil rasle ned, når der kommer piger med tørklæde ind i miljøet og arabisk “støjende” talende i forstaden.

Indvandrerrådgivningen har i mange år hævdet, at integration er en tosidet sag. Nogle skal ønske at blive integreret – og nogle skal ønske at integrere. Dem hører Søren Quist Rasmussen ikke til. Man kan måske endda formode, at han ikke selv er rigtig integreret i det danske samfund.

Søren Quist Rasmussen repræsenterer en gemenhed og en ondskab i samfundet, som er hindrende, ikke bare for integration af fremmede, men hindrende for den blotte dialog om integration. Gemenheden og ondskaben har i dette tilfælde overskriften småborgerlig selvtilstrækkelighed parret med en god portion standskynisme og en fuldkommen patetisk selvhøjtidelighed.

Det værste er, at Søren Quist Rasmussen ikke er alene om at praktisere holdninger, der ligner racehad og apartheid. Der er mange af samme skuffe, og det præger integrationsdebatten når som helst smukke teorier skal omsættes i konkret handling.

Hver gang en virksomhed belønnes for et godt stykke integrationsarbejde, kommer vi et lillebitte stykke i den rigtige retning. Men hver gang et uovervejet brøl som det seneste fra Søren Quist Rasmussen kommer ud i medierne, sættes hele integrationen langt tilbage.

Er der noget at sige til, uden at det skal være en undskyldning, at unge såkaldt utilpassede indvandrerbørn byder samfundet trods, når de hele tiden – af onde og kyniske mennesker som Søren Quist Rasmussen – bliver mindet om, at de jo er “andenrangs”?

Og ville det ikke være meget passende, at venstres borgmester Louise Gade i Århus også tog et sine mange “problemløsende” integrationsmøder med en af sine egne, således at indvandrerne og borgerne i Århus kan modtage en uforbeholden undskyldning fra Søren Quist Rasmussen og måske endda fra venstre.

Leif Randeris
kontorleder
Indvandrerrådgivningen
Landsdækkende Rådgivning / Countrywide Counselling
Vesterbrogade 14-butikken – DK 8000 Århus C.
Tlf. + 45 86132763 – tlf. + 45 26223611 Fax +45 86132764 postmaster@Indvandrerraadgivningen.dk

www.Indvandrerraadgivningen.dk

Netavisen 20. april 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne