Langeskov: Stop racistiske overfald og terror  

Beskeden fra Langskov til hele landet var klar: Racistiske overfald, race- og religionsforfølgelse må ikke tolereres. Det må stoppes i samfundet som helhed og i lokalsamfundene.
Over 1000 borgere deltog i en stor protest og et fakkeltog tirsdag den 19. april, arrangeret af foreningerne i den lille fynske by.

Baggrunden for den store opslutning om denne manifestation var episoder med vold og hærværk mod en somalisk familie, der er flygtet fra deres hjemland som ofre for forfølgelse. Syv unge mænd mellem 15 og 22 år er sigtet for overfaldene og for racediskrimination. Ved ransagninger af deres bopæl fandt p olitiet knive og slagvåben med racistiske slogans og hagekors.

Langeskov siger fra mod racisme:
Protestmøde ved Rådhuspladsen
Foto: Kommunistisk Politik
Klik og forstør

Det vil den lille by ikke stå model til. Derfor sagde den klart fra. Der skal være plads til alle.
– Det vigtigste ved arrangementet i aften er nok, at disse unge mennesker ser, hvad de er oppe imod. De skal forstå, at vi ikke vil finde os i racisme, sagde byens borgmester, Ejvind Høyer Nielsen (K) i sin tale ved den propfyldte rådhusplads.

De racistiske overfald har rystet – og delt – det lille samfund. Der findes også dem, som accepterer eller opmuntrer de racistiske hærværksmænd. Ejvind Højer Nielsen:
– Jeg har fået mange ubehagelige opringninger fra folk med hemmeligt nummer. Jeg er blevet sjoflet til, og lige i øjeblikket bryder min kone sig i hvert fald ikke om at være alene hjemme, siger han.

Poul Eigil Rasmussen, formand for LIF, Langeskov Idræts Forening, der tog initiativ til fakkeltoget, takkede ved det afsluttede møde ved rådhuset for opbakningen:
– Jeg har en klippefast tro på, at vi her starter på en ny og bedre tid. I hvert fald i Langeskov, måske længere ud.

Faklerne tændes i Langeskov
Klik og forstør

Antallet af racistiske overfald og overfald på muslimer er steget kraftig i Danmark i de senere år, især efter den 11. september 2001 og indledningen af den amerikanske ‘krig mod terror’
– Der er en tydelig skillelinje efter terrorangrebet mod USA. Alene i 2003 blev der dømt efter racismeparagraffen hele 16 gange. Tidligere var der højst én til to af den slags sager om året, siger Niels-Erik Hansen, centerleder på Dokumentations-og Rådgivningscenteret om Racediskrimination.

Fogh-regeringen, medierne og politiet har vendt det blinde øje til denne kendsgerning. Mange overfald på indvandrere registreres og retsforfølges ikke som racistisk terror.
Fog-regeringen har i stedet med Dansk Folkeparti som frontløber gennemført en antimuslimsk hetz og Europas mest reaktionære indvandrerlovgivning.

Regeringen har heller ikke udtalt sig om eller fordømt de racistiske overfald i Langeskov. SFs udlændinge ordfører Kamal Qureshi har i den forbindelse spurgt regeringen om, hvad den vil gøre for, at situationer som den i Langeskov ikke gentager sig. Han har ikke fået noget svar.

Nu har Langeskov givet svaret: Det er op til en folkelig mobilisering at sætte en stopper for den racistiske terror, der breder sig ud over landet og er blevet et problem også for lokalsamfundene.

Netavisen 20. april 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne