Nu starter nej-kampagnen!  

På tværs af partipolitiske holdninger og andre forskelle samarbejder modstandere af EU-forfatningen for at sikre et nej til EU-forfatningen ved folkeafstemningen den 27. september. Nej-kampagnen starter med et en stor og festlig konference på søndag på Borup Højskole i København kl. 12.00-17.00, hvor alle interesserede er meget velkommende.

”EU-forfatningen er en forkert kurs for Europa. Flere flertalsafgørelser, større militærbudgetter og de mange formuleringer i forfatningen om liberaliseringer af vores velfærd er i vores øjne ikke noget der hører hjemme i en forfatning, så derfor vil vi meget gerne invitere alle der er interesserede i den nye forfatning til konferencen”, udtaler medarrangør af konferencen, Thomas Medom, der netop er stoppet som landsformand for SF’s Ungdom for at bruge sine kræfter i nej-kampagnen.

Holgers aftale med Fogh er en ny udgave af Kejserens nye klæder

De danske ja-partier har åbenbart også ment, at EU-forfatningen er så dårlig, at de har været nødt til at indgå en aftale om, hvordan de undgår alle de negative konsekvenser af forfatningen. Desværre skal der ikke stemmes om det nye nationale kompromis. Thomas Medom siger om den nye aftale:
”Kejserens nye klæder var et af H.C. Andersens mesterværker, og eventyret har faktisk mange ligheder med den danske EU-politik og den nye aftale mellem ja partierne. Det er oplagt, at aftalen er lavet for at få danskerne til at stemme ja, men aftalen ændrer ikke et komma i forfatningen. Det er også tvivlsomt, hvor lang tid det nye nationale kompromis vil holde. Tænk bare på, hvor hurtigt ja-partierne begyndte at løbe fra de danske undtagelser, og dengang var det endda en aftale, de havde lavet med befolkningen via en folkeafstemning” .

På konferencen vil der være en lang række korte taler, hvor man kan høre mere om forfatningen og det nationale kompromis og hvad det vil betyde for Danmark. På talerlisten er bl.a. Hardy Hansen, Frank Dahlgaard og Bjørn Elmquist samt flere udenlandske talere og gæster. Musikken bliver leveret af Tobias Trier med orkester.

EU-grundloven vil få stigende folkelig modvind

Dagbladet Børsen har offentliggjort en meningsmåling foretaget af Greens Analyseinstitut. Heraf fremgår det, at 38 pct. af vælgerne vil stemme ja, mens 27,6 pct. vil stemme nej. Ja-sidens tal har holdt sig stabilt i målingerne i februar, marts og april, mens nej-siden er vokset fra 22,3 pct i februar og 23,4 pct. i marts.
– Da SF, Socialdemokraterne og de radikale indgik deres politiske ja-aftale med regeringen målte Greens 45 pct. for et ja. Men begejstringen er dalende over en bred front. Og jo mere vælgerne informeres om det reelle indhold og forholder sig, jo mere vil nej’et vokse, vurderer Ole Krarup, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.
– Folkebevægelsen mod EU har tiltro til, at befolkningen vil gennemskue EU og ja-partiernes pænt formulerede indpakning og glasur, som ikke gør varen mindre giftig for demokratiet og selvbestemmelsen i såvel Danmark som andre EU-lande. Et nej til EU-grundloven er det bedste.

Netavisen 9. april 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne