Mediehetz er afledning og et beskidt angreb på den konsekvente modstand mod besættelsen  

Af Carsten Kofoed , talsmand for Komiteen for et Frit Irak
16. marts 2005

Her op til den store internationale aktionsdag mod besættelsen af Irak den 19. marts – 2-årsdagen for amerikansk ledede ulovlige angrebskrig mod Irak – har de borgerlige medier, der er tro mod regeringen, igen tyet til prostitutionsjournalistisk af værste skuffe for at hetze mod dem, der i Danmark støtter irakernes legitime modstandskamp mod den ulovlige og blodige besættelse af Irak.

Fra Berlingske Tidende og Jyllands-Posten til TV2 og DR (1) forsøger man ihærdigt at forklare den danske befolkning, at venstrefløjsorganisationen Internationale Socialister (IS) ønsker at se danske soldater i Irak døde. Besættelsespressens virkelige mål er dog ikke først og fremmest IS (2), men at male det billede, at dem, der støtter den legitime irakiske modstand, er suspekte typer, landsforrædere, der angiveligt skulle være helt vilde efter at se unge danskere blive dræbt i Irak, ja de – og ikke regeringen, der har sendt de cirka 500 danske soldater til Irak – vil tilmed være de egentlig skyldige, hvis der falder en dansk soldat i Irak!

Denne usmagelige form for pressehetz og fordrejning er velkendt og særdeles giftig. Komiteen for et Frit Irak blev udsat for samme type smædekampagne allerede i april 2004, da vi blandt andet i TV2 (3) fastslog det samme, som IS nu gør: at det er legitimt for irakerne at bekæmpe og dræbe de udenlandske besættelsestropper i Irak, herunder også de danske af slagsen, fordi de beklageligvis er en del af en besættelsesmagt, uanset hvad FN’s amerikansk kontrollerede sikkerhedsråd efterfølgende har vedtaget af resolutioner for at blåstemple den FN-stridige krig.

Komiteen for et Frit Irak blev dengang mødt med trusler om forbud fra krigsforbryderregeringen og dens sorte højre hånd, Dansk Folkeparti (4). Vi blev dog ikke forbudt. Ikke fordi regeringens falske demokrater og dens mere rabiate fremmedhadere ikke gerne ville, men fordi deres sag var svær og kunne skade dem mere, end den ville gavne. Målet dengang som nu var at forsøge at skræmme alle kritiske røster mod besættelsen og ikke mindst stemmer til støtte for den irakiske modstand ved at bruge ”landsforrædervinklen”, der sætter voldsomme følelser i gang hos de fleste mennesker.

I dag er vi, der støtter den irakiske modstand, heldigvis ikke længere så få, for udviklingen i Irak har bekræftet, hvad vi fra starten har sagt: at det store flertal af irakere ønsker besættelsesmagten ud af Irak, og at modstandsbevægelsen nyder bred folkelig opbakning på tværs af politiske, religiøse og etniske skel.

Det faktum, at de borgerlige medier, der villigt og ukritisk spredte alle krigsløgnene om Iraks masseødelæggelsesvåben og forbindelser til al-Qaida, ser rødt, hvis nogen vover at udtrykke sympati for og støtte til den væbnede modstand, viser blot, at det netop er den væbnede modstand, der er vejen til Iraks befrielse og de amerikansk-britisk-danske olierøveres endelige nederlag.

Ved at udtrykke klar politisk støtte til den irakiske modstand går man fra at have et naivt ønske om, at appeller til besættelsesmagten vil føre til, at den selv engang ad åre finder ud af at forlade Irak, til at indtage det synspunkt, at kun en styrket irakisk modstandsbevægelse vil kunne tvinge den ud, og at irakerne har ret til at gøre modstand med de midler, som de finder nødvendige jævnfør artikel 51 i FN’s Charter, der siger, at ”intet i det nærværende charter skal begrænse den naturlige ret til individuelt eller kollektivt selvforsvar, hvis der forekommer et væbnet angreb imod et medlem af FN.”

Men ved at støtte den irakiske modstand imod alle dele af besættelsesmagten, inklusive de danske besættelsestropper, tager man også klar og entydig stilling for irakernes betingelsesløse ret til uafhængighed og selvstændighed og afviser derved alle propagandaløgnene om, at danske besættelsestropper skulle være helt anderledes end de amerikanske, eller at danskerne reelt skulle gøre noget godt i Irak, mens de dræber og torturerer irakere i deres eget land.

Hetzen mod solidariteten med den irakiske modstand må besvares med at råbe højere end nogensinde, at de danske besættelsestropper skal ud af Irak øjeblikkeligt, at statsminister Anders Fogh Rasmussen er en løgner og krigsforbryder og medansvarlig for mere end 100.000 irakeres død, at fredsbevægelsen og alle retskafne danskere må arbejde for, at han og hans regering en dag bliver stillet for en domstol a la Nürnberg-domstolen efter 2. verdenskrig for deres krigsforbrydelser i Irak, og at solidariteten med den irakiske modstandsbevægelse fra alle, der virkelig mener noget med deres modstand mod besættelsen af Irak, må styrkes på alle planer.

Noter:

1. 15. marts 2005, http://www.berlingske.dk/indland/artikel:aid=552422/ , http://www.jp.dk/indland/artikel:aid=2944710/ , http://nyhederne.tv2.dk/article.php?id=2095838 , http://www.dr.dk/nyheder/indland/article.jhtml?articleID=241184

2. Pressemeddelelse fra Internationale Socialister, 15. marts 2005, http://www.socialister.dk/pressemeddelelse%2015-03-05.asp

3. TV2 Nyhederne, 5. april 2004, http://konsol.tv2.dk/ram/31828.ram , http://konsol.tv2.dk/ram/31841.ram ,

4. TV2 Nyhederne, 7. april 2004, http://nyhederne.tv2.dk/article.php?id=594679#related

Komiteen for et Frit Irak
www.fritirak.dk

Netavisen 17. marts 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne