Socialdemokratiske pampere misbruger EU-midler i intern magtkamp

Helle Thorning Schmidts kampagne for fomandsposten hos Socialdemokraterne finansieres af EU-midler og vejledes af den konservative konkursrytter Erik Skov Pedersen – tdl spindoktor for De konservative og kendt som eksminister Henriette Kjærs mand.

Helle Thorning Smidt har erklæret at hun ikke er en del af fløjkampen i socialdemokratiet. Men radioprogrammet Orientering afslører, at Helle Thorning Smidt har været Nyrup Fløjens kandidat siden april 2004, og at de med offentlige midler satte en annonce kampagne i medierne under dække af EU-parlamentsvalget, med det formål at få hende profileret som formandskandidat. Bag Nyrup fløjen står bl.a. LO-toppen, Dansk metals formandssekretariat, og en gruppe yngre karrierepolitikere.

Strategien blev nedskrevet 19. april 2004 af Simon Pihl Sørensen i egenskab direktør i kommunikationsfirmaet Strategikompagniet – et firma ejet af den famøse konservative Erik Skov Pedersen, der er kendt som spindoktor og tidligere medarbejder for Hans Engell og for nylig er blevet landskendt som manden til Henriette Kjær, der kostede hende posten som forbrugerminister.

Selskabet er pt. erklæret konkurs. Pihl Sørensen er medlem af kommunalbestyrelsen i Lyngby–Taarbæk kommune, jurist og tidligere ansat i LOs formandssekretariat, og i halvfemserne en overgang spinddoktor for Nyrup.

Annoncekampagnen finansieres af EU-midler, der er stillet til rådighed for socialdemokraterne, og administreres af Socialdemokraternes partikontor i København. Annoncerne følges op med offentlige udtalelser mod Auken-fløjen, et mediestunt kaldet tænketanken Progressivt Centrum, samt Ekstrabladets lancering af Thorning Smidt som Danmarks først kvindelige statsminister.

Hun er i hvert fald allerede i godt selskab.

Hør også DR’s Orientering
Helle Thorning Schmidt har været formandskandidat siden april

Se også
Vores første kvindelige statsminister?
Ekstra Bladet 6.5.2004

Helle i stald hos Henriettes mand
Ekstra Bladet 19.2.2005

Netavisen 8. marts 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne