Tyrkiet: Attentat mod EMEP

Lørdag den 26. februar blev Cem Gurbetoglu, medlem af eksekutivkomiteen i EMEP’s ungdomsorganisation, skudt ned af en ukendt angriber i døren til EMEPs partihovedkvarter. Attentatmanden stak af. Cem Gurbetoglu overlevede, men er stadig på hospitalet.

I en udtalelse fra EMEP hedder det blandt andet:

”Der er ingen tvivl om, at dette angreb på vort parti er en del af det generelle angreb på arbejderne. Vores parti har fra den første dag altid deltaget i arbejderklassens og de arbejdendes kamp for deres rettigheder og frihed. Hvis formålet med dette angreb er at få vores parti til at afvige fra denne vej, så er det forgæves. Det har tværtimod ansporet vores parti til at arbejde endnu hårdere.

Der har i nogen tid været en tese i omløb om, at Tyrkiet med EU-processen demokratiseres. Det er en himmelråbende løgn og et bedrag – og det ses igen med dette angreb på vort parti. At mordere kan løbe frit rundt som gerningmændene til mordet på Ugur Kaymaz og hans far (Ugur var en tolvårig kurdisk dreng, som blev dræbt af militærfolk i Kiziltepe i december 2004) og det målrettede drab på Umit Gonultas under en demonstration i Mersin (en provins i det sydlige Tyrkiet) er klare indikationer på, at visse ting i vort land overhoevedet ikke ændrer sig.

De herskendes demokratiopfattelse er sådan, at den fornægter kurdernes mest basale rettighede, at den angriber SEKA og TEKEL-arbejderne, som kæmper for at forsvare deres jobs og levebrød, at den afviser kravet om en fagforening med strejke- og overenskomstret for de offentligt ansatte.
Ægte demokrati i vort land vil blive opnået gennem arbejdernes og de arbejdendes kamp. “

EMEP vil have de skyldige bag disse angreb trukket frem i lyset – og opfordrer til støtte fra arbejderorganisationer og demokratiske kræfter rundt om i verden.

Netavisen 5. marts 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne