Regeringen og Dansk Folkeparti har lukket 500 blade

Alle forudsigelser i forbindelse med fjernelsen af portostøtten er gået i opfyldelse. 500 fag- og foreningsblade er lukket, og resten er plukket for 340 mio. ekstra portokroner af Post Danmark.

– Smagsdommerne har været uhyggeligt effektive i deres politisk vendetta mod fagbevægelsen, politiske blade og foreninger, siger Per Clausen, Enhedslistens kulturpolitiske ordfører.
– Besparelsen føjer sig til rækken af angreb på forenings-Danmark, folkeoplysningen, mangfoldigheden og den nødvendige demokratiske debat.

Da forslaget blev fremlagt, erkendte kulturministeren, at en stribe blade ikke ville kunne opnå støtte. Det var faktisk fuldt tilsigtet.
– Det var åbenlyst smagsdommeri, siger Per Clausen.

Et blad som Kommunistisk Politik – som driver denne hjemmeside – blev fjernet fra tilskudslisterne, og må nu pr. 1. januar betale 7.50 kr. for et frimærke pr. blad til abonnenterne.

Enhedslisten ønsker, at ministrene skal redegøre for konsekvenserne. Både portostigningerne og områderne, hvor besparelsen på de 188 mio. kr. har ramt. Per Clausen kalder derfor trafikministeren og kulturministeren i samråd for at redegøre for udviklingen det sidste års tid, og samtidig vil Enhedslisten bede om en plan for at hjælpe både de tilbageværende blade, men også evt. hjælpe lukkede blade i gang igen.

Netavisen 4. marts 2004