Ungdomshus-solidaritetsdag

Af Ungdomshuset

I forbindelse med pladeudgivelsen af dobbelt lp’en og cd’en “Ungdomshuset” og receptionen i Ungdomshuset på fredag d. 4. marts er der taget initiativ til en “Ungdomshus solidaritetsdag”.
Der er blevet sammenfattet en støttemeddelelse fra div. spillesteder rundt i landet efter at have været sendt ud gennem spillestedsnetværket www.spillested.dk og en del spillesteder har meldt deres solidaritet og støtte til Ungdomshuset.

Vi vil ligeledes i den forbindelse stille boder op på Rust, Stengade 30 og Loppen og sælge vores plade/cd samt sprede information om vores situation og samle underskrifter ind for bevarelsen af Ungdomshuset.

Albummet “Ungdomshuset” præsenteres den 4 marts i Ungdomshuset fra kl. 19-21, hvor pressen, medvirkende på pladen og andre interesserede er velkomne. Her vil det være muligt for pressen at få en lille rundtur i huset og tage billeder. Efterfølgende vil der være fest og holdet bag pladen er glade for at kunne præsentere Pranksters, The Zero Point og Powergrill.

Læs spillestedernes meddelelse her:

Pressemeddelelse

Datoen for de sidste retsmøder om Ungdomshusets fremtid er nu offentliggjort, og vi vil som kollegaer til Ungdomshuset gerne knytte følgende kommentarer:

Ungdomshuset har igennem 22 år været en integreret del af den københavnske musik scene. Ungdomshuset har igennem hele sin eksistens ført en bevidst ikke kommerciel politik suppleret med sporadisk præsentation af større navne. Det
er urealistisk at forestille sig, at en lukning af Ungdomshuset ikke vil have en effekt på, hvilke bands der vil blive præsenteret på den københavnske musikscene.

Størstedelen af de bands, der stiller op på Ungdomshusets scener, er af så lille kommerciel interesse, at vi som tilbageblivende spillesteder ikke ville kunne overtage præsentationen af disse bands.

Vi mener, at det er af vital betydning for en by som København, at der er steder, som præsenterer den undergrund som tit og ofte er selve basen for den
etablerede musikscene. Alle spillesteder er selvfølgelig forpligtet til at være med til at nære den musikalske undergrund, og vi forsøger også dette efter bedste evne. I vores øjne er Ungdomshuset imidlertid et uundværligt alternativ til den mere etablerede scene og bør derfor naturligvis bevares.

Vi vil gerne udtrykke vores støtte til Ungdomshusets forsatte eksistens og vil hermed opfordre politikerne på Københavns Rådhus til at gribe ind overfor den truende lukning.

I solidaritet med Ungdomshusets aktivister og brugere:

Stengade 30.
Timme Kornerup-Bang
timme@stengade30.dk

Rust
Lars
lars@rust.dk

Loppen.
Japser
Loppen@loppen.dk

Etnorama.
Kazio Kierpaul
info@etnorama.com

Kulturfabrikken, Nykøbing F.
Mikael H. Andersen
info@ukh.dk

1000Fryd, Aalborg.
Peter Bække Olesen
peter@anarki.dk

Paletten, Viborg.
Per Dragheim
pdr@viborgkommune.dk

Christianshavns Beboerhus
Jakob Drong
Mail@beboerhus.dk

Café blågårds apotek
Hans Nielsen
hans@kroteket.dk

Musikcafeen, Århus C
Carsten V. Nielsen
www.musikcafeen.dk

Netavisen 2. marts 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne