Lort til halsen: Tortur som metode

Kommentar
Af Devrimce

Sergent Charles Graner blev fundet skyldig og dømt til ti års fængsel for at udøve tortur på irakiske fanger. Og der er flere sager af den slags på vej. Tortur bruges af amerikanerne, af briterne, af deres indsatte ‘irakiske’ styrker. Også danske soldater er anklaget for tortur i Irak.

USA’s besked til irakerne:
Gør modstand – og I vil opleve dette!

Det er ikke, fordi de mener, at de brune irakere er halvmennesker, som ikke har fuldført evolutionen, og derfor har retten til at til at udøve tortur på dem, og det er heller ikke, fordi de kun er psykopater. Disse psykopater er ikke bare de rådne æbler.

Tortur er metode. En taktik. En seriøs taktik, noget der planlægges før, bruges store ressourcer på og udvikles specielle redskaber til udøvelsen af. Det eneste, det ellers kræver, er at finde nogle halvpsykopater, som vil udføre dette lortearbejde.

Det er måden, det kapitalistiske system dækker sig ind på. Man finder nogle passende halvhjerner til jobbet og giver dem statens uniformer på. De får at vide at ”De er gud, og fædrelandet og folket forventer det af dem”.
Derefter bliver de kastet løs på deres bytte.

Det er ikke, fordi disse psykopater tjener mere på at udføre torturen. De får samme løn som alle andre soldater. Tro heller ikke, de får medaljer for det. Det eneste, de får ud af det, er den psykiske tilfredsstillelse.
Opdagelsen og offentliggørelsen af disse scener er en anden historie.

Hvad nu? Er disse billeder af nogle halvhjerner/psykopater, som udøver tortur, taget som en souvenir, så de kan spille seje overfor deres venner og bekendte?
Det er der ingen, der vil tro på. USA udråber sig som verdens eneste og største supermagt, som udspionerer folk selv på toileterne, aflytter hver eneste flue i luften, og så kan man ikke sørge for at to soldaters billeder ikke bliver offentliggjort…

Det er bemærkelsesværdigt, at USA virkelig tror, at omverdenen er ligeså dum som disse psykopater, at man ikke kan se formålet med torturbillederne.
Formålet var jo for USA at vise disse billeder til den brune iraker, som har begreber som ære og skam, og sørge for, at de ikke gjorde modstand og risikerer at havne i fængslerne og opleve de samme ting.

For det første kan man se at det irakiske folk vælger at udføre selvmordsaktioner bare for at ikke havne i torturbødernes hænder. Og for det andet giver man disse rådne æbler ti til femten års fængselstraf, så USA kan vise sig frem og gøre opmærksom på, hvor meget menneskerettigheder betyder for dem.

Med disse sager kan man virkelig se, hvordan de krigsliderlige lande er havnet en situation, hvor de står i lort til halsen.

Så kan man passende spørge, hvad har været den vigtigste opfindelse i de sidste to hundrede år?
De rige i USA fordobler deres formuer stille og rolig uden at få snavsede hænder. Det er altså ikke en så lille bedrift igen at rense deres hænder for lort.
De bruger nemlig den vigtigste opfindelse: Toiletpapiret.

Netavisen 26. januar 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne