Flere tæsk til de arbejdsløse

Der er flere økonomiske øretæver i luften til de arbejdsløse, hvis det står til regeringen.

– For mig har det hele tiden været afgørende, at vi øger indkomstforskellen mellem at være i arbejde og ikke at være i arbejde, så tilskyndelsen til at tage et arbejde stiger, udtaler beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, som har til hensigt at hæve jobfradraget.

– Det er ikke noget valgløfte. Men i det omfang vi kan skaffe penge til nye skattelettelser, vil jeg lægge mit lod på vægtskålen på, at det bliver i form af jobfradrag, siger han.

Regeringen har allerede ramt kontanthjælpsmodtagerne hårdt på pengepungen, idet titusinder har fået reduceret deres udbetaling med op til 1.200 kr. pr. måned for enlige og 2.000 kr. for samboende.

Hævelsen af jobfradraget vil naturligvis lette lidt på de arbejdendes økonomi; mens de udstødte igen kan konstatere, at de bliver holdt udenfor eller straffes. Regeringen opnår i hvert fald at skabe yderligere frygt for arbejdsløshed blandt arbejdende, hvilket har det klare formål at kunne trykke løn og arbejdsforhold.

Man må til gengæld rose regeringen for ikke at lægge skjul på, at den fører klassepolitik. Det understreges ved, at den ved fundet af ekstra 23 milliarder kroner på grund af et fejlskøn, overvejer at komme de rigeste til undsætning. De konservative deler således Dansk Industri’s synspunkt om, at fremkomsten af milliarderne skal benyttes til at afskaffe topskatten. Regeringen har ikke og vil ikke så meget som at overveje at bruge pengene til at lette tilværelsen til de ringest stillede.

Netavisen 20. januar 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne