International Ungdomslejr til Danmark i 2006

Den internationale antifascistiske og antiimperialistiske ungdomslejr kommer til Danmark i 2006.
DKU bliver hovedarrangør
.

Siden 1970’erne har kommunistisk, antifascistisk og antiimperialistisk ungdom samledes til internationale ungdomslejre mange steder på kloden. Normalt hvert andet år. I 2002 var det i Spanien, og i år blev den 19. internationale antifascistiske og antiimperialistiske ungdomslejr afholdt i Mexico City.


Den 19. Internationale Antifascistiske og Antiimperialistiske Ungdomslejr blev i år – 2004 – afholdt i Mexico City.
I 2006 bliver det i Danmark.

Gennem årene har titusinder af unge mødtes på disse lejre for at udveksle erfaringer og inspirere hinanden i en kamp for fælles mål og mod fælles fjender – om end betingelserne for kampen er nok så forskellige fra Mexico til Iran, Tyrkiet eller Danmark.

Næste gang den afholdes – for 20. gang – bliver det i Danmark. I august 2006.

‘Jubilæumslejr’

DKU bliver en hovedarrangør og vil arbejde sammen med en lang række kræfter for, at det virkelig kan blive en bred manifestation af og for hele den kæmpende danske ungdom.

– Det er en kæmpe mulighed for den danske antifascistiske og antiimperialistiske bevægelse at møde unge fra hele verden til sådan et arrangement, siger DKU’s formand Troels Riis Larsen, der selv har deltaget på en række lejre, bl.a. i Spanien og Tyrkiet.
– Vi skal tage udfordringen op og skabe de bedste rammer for lejren, der kan give os unge nye perspektiver og retning i hverdagens kampe mod fascisme, mod krig og for socialismen.

De nærmere detaljer omkring lejren ligger endnu ikke fast. Men der vil blive arbejdet hurtigt for at få projektet op at stå. For et arrangement med forventet deltagelse fra mange europæiske lande med større delegationer og repræsentation fra masser af andre lande verden over kræver omfattende forberedelse og mobilisering.
– Det er jo nr. 20 i rækken, en slags ‘jubilæumslejr’, og vi vil gøre alt, for at det bliver en succes, siger Troels.

Anden gang i Danmark

Det er anden gang, lejren afholdes i Danmark. Den 6. internationale antifascistiske og antiimperialistiske ungdomslejr blev afholdt i Roskilde i 1983, for mere end tyve år siden. Dengang var hovedarrangøren Kommunistisk Ungdomsforbund (KUF), det daværende revolutionære DKP/ML’s ungdomsforbund. Mere end 1200 unge deltog. Lejren var en kæmpe teltlejr, som blev afholdt på festivalpladsen i Roskilde.
Nogle enkelte af de nuværende DKU’ere var også med dengang – og øvede sig i at gå, blandt andet!

Roskilde-lejren var også en aktiv og udadvendt lejr. Bl.a. organiseredes i tilknytning til den en stordemonstration til ambassaderne for de to daværende supermagter USA og Sovjetunionen med nogle tusinde deltagere.

Netavisen 24. december 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne