Fattigdommen trives

Der hersker tilsyneladende stor debat om, hvorvidt de fattige er blevet fattigere under Fogh-regimets hærgen de seneste tre år. Ifølge forskellige politiske fraktioner er det alt for kompliceret at gennemskue, hvordan det samlede regnskab ser ud, men Frelsens Hær, Børnenes Kontor, Kirkens Korshær og Mødrehjælpen er ikke i tvivl:
– Fattigdommen trives desværre alt for godt, konstaterer de samstemmende.

På tre år er antallet af mennesker, der har søgt om julehjælp hos Frelsens Hær, næsten fordoblet. Stigningen er på 80 pct., og det forventes, at det vil stige igen i år. Afdelingen i Esbjerg, der uddeler hjælp i Ribe og Sønderjyllands amter, har næsten fået dobbelt så mange ansøgere i forhold til sidste år:

– Der er typisk tale om børnefamilier, der kun har mellem 2.000 og 3.000 kr. tilbage, når de faste udgifter er betalt.
Mødrehjælpen har blandt andet på grund af den efterspørgsel på hjælp været tvunget til at sætte et loft på et månedligt rådighedsbeløb på 2.000 kr.

– Fattigdommen er så åbenlys, man kan læse sig til det, og man kan spørge i kommunerne, om de har helt styr på, hvor mange der er ramt af nedskæringen. Loven om nedsat kontanthjælp trådte i kraft 1. januar, og siden er der kommet flere og flere til, som skal klare sig for nedsat kontanthjælp. Det var det, der var meningen med loven, så det er klart, at det skal ramme nogen, siger lederen af Mødrehjælpen i Århus, Bergliot Riis.

Netavisen 24. december 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne