Dansk rapport om Israel offentliggjort

Pressemeddelelse
Amnesty International

Amnestys generalsekretær Lars Normann Jørgensen er netop vendt hjem fra en observatørrejse til Israel sammen med tre andre markante danskere. Rejseindtrykkene fra besøg i Israel og på Vestbredden er nu udgivet i en rapport, hvori deltagerne blandt andet konkluderer, at bosættelsespolitikken på kort tid kan umuliggøre en palæstinensisk stat.

Udover Lars Normann Jørgensen deltog Gitte Seeberg, medlem af Europaparlamentet for Det Konservative Folkeparti, Torben Lund, programdirektør i DK4 og Bent Sørensen, seniorkonsulent i International Rehabilitation Council for Torture Victims og tidligere medlem af World Committe Against Torture, i rejsen til Israel og Vestbredden den 20.-26. november 2004.

Delegationen fik indblik i, hvordan de fysiske realiteter på Vestbredden – først og fremmest Israels bosættelser, den tilhørende infrastruktur samt sikkerhedsbarrieren – påvirker mulighederne for at løse den israelsk-palæstinensiske konflikt. Konsekvenserne af Arafats død, Ariel Sharons tilbagetrækningsplan og EU’s rolle i konflikten var blandt andre emner, som delegationen berørte på deres rejse.

De fire danskere mødtes bl.a. med Ron Nachman, borgmester i en af de største israelske bosættelser på Vestbredden; David Shearer, chef for FN’s kontor for koordinering af humanitære anliggender; Itamar Yaar, vicedirektør for forsvarspolitik ved Israels nationale sikkerhedsråd; Diana Buttu, juridisk rådgiver ved PLO’s forhandlingsenhed; Ma’arouf
Zahran, borgmester i den palæstinensiske by Qalqiliya, Hans Henrik Liljeborg, chef for det Kongelige Danske Repræsentationskontor, Ramallah og Carsten Damsgaard, Danmarks ambassadør i Israel.

Læs rapporten på:
http://www.amnesty.dk/kampagner/israel/lnj_observatorrejse_rapport.pdf

Netavisen 8. december 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne