Horsens nazifri zone!

Fotos: Kommunistisk Politik

Pressemeddelelse
Horsens mod nazisme

Lørdag den 20. november markerede ‘Horsens-borgere mod Racisme’ modstand mod nazisme og racisme, ved at gå i demonstration fra banegården til gågaden på pladsen foran turistkontoret. Optoget på 50-80 mennesker forløb muntert og fredeligt, og blev bakket op ved deltagere fra hele landet, herunder Fyn, Århus og København. Demonstrationen sluttede med en taler fra SF i Horsens og en taler fra CD i Vejle.

Talerne understregede at nazismen har et helt utilstedeligt menneskesyn, og at vi skal lære af historien, at den ikke må få lov til at konsolidere sig nogen steder.


Bogcafeen: udsat for nazi-hærværk

Årsagen til lørdagens arrangement mod racisme og nazisme var utilfredshed med, at en lokal nazist havde inviteret en gruppe fra den nazistiske organisation ‘Dansk Front’ til møde et ukendt sted i området. Sandsynligvis på personens
hjemadresse lidt uden for byen. Nazisterne varmede op til denne sammenkomst, ved natten til fredag at kaste sten gennem ruderne i bogcafeen i Smedegade.

Hærværket kunne dog ikke forhindre antiracisterne i at afslutte arrangementet i bogcafeens lokaler. Ruderne var blevet repareret, og der var intet til hinder for, at lokale kunstnere kunne underholde med musik og sang, mens der blevet
serveret varm mad og drikke.

På trods af det råkolde novembervejr, blev det slået fast at racisme og nazisme ikke er velkommet i hverken Horsens eller andre danske byer.


Henrik Poulsen, SF, Horsens

Demonstrationen havde følgende grundlag:

Under parolen “Nazifri Zone” vil vi fra Anti-racistisk Netværk i Horsens manifestere vores klare modstand overfor nynazister, der evt. planlægger møder og forsamlinger i Horsens.

Nok er det flere generationer tilbage at nazismen lagde sin onde og sorte skygge over vores verden, men stadig kraftigere aktivitet på den yderste højrefløj, minder os om at nazismen og racismen stadig er en trussel for mangfoldigheden.

– Men af denne trussel vil vi ikke lade os kue –
vi rejser os sammen mod dem der ikke forstår at respektere deres omverden,
vi bekæmper opfattelsen af, at alle ikke er lige.
ALLE er vi lige,
ALLE skal vi behandles lige efter demokratiske principper på tværs af køn, religion og kultur

Nuri Ünlü, CD, Vejle

Selvom truslen endnu ikke fremstår determinerende i vores by, er det vigtigt, at vi forebygger og bekæmper tanker og forståelser der giver udtryk for nazistiske og racistiske meninger

Horsens borgere for mangfoldighed og social accept af ALLE mennesker fra nær og fjern
Mod al intolerance og dystre ideer om “raceforskellighed”
Marker jeres utilfredshed mod racister og nazister

Fremmede er blot venner
vi endnu ikke har hilst velkomne i vort land

Anti-racistisk Netværk Horsens

Netavisen 23. november 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne