Blodbadet på Falluja i gang

Amerikanske marinetropper og den såkaldte irakiske hær (læs: kurdiske lejesoldater) er i gang. Efter ugers intensiverede luftangreb er stormløbet på byen selv begyndt. Mindst 30 civile rapporteres dræbt af de kraftigste luftangreb på byen nogensinde. Et af byens hospitaler blev for nogle dage siden udslettet ved et luftangreb. Nu rapporteres byens største hospital erobret af amerikanerne, der også har besat to vigtige broer over Eufrat.

Irakisk kvinde og hendes 16 mdr. gamle spædbarn bomberamt af USA i torsdags – før stormen satte ind

Som den tidligere britiske udenrigsminister Robin Cook sagde i en kommentar til det amerikanske præsidentvalg: Bush fejrer valgsejren med at sætte faklen til Falluja. Nu står byen i brand. FN’s generalsekretær har advaret mod det angreb, der nu er indledt, efter at den belejrede by sendt en indtrængende appel til FN om at gribe ind og forhindre det.
Bush’s krigsforbryderregering har endnu engang vist, at det ikke tager hensyn til hverken venner eller fjender.

Den amerikansk-indsatte irakiske leder Allawi (tidligere og nuværende CIA-agent) har erklæret hele Irak i undtagelsestilstand, foreløbig frem til 1. januar 2005. Undtagelsestilstanden retter sig mod den irakiske befolkning og modstandsbevægelsen, som skal forhindres i politisk protest og muligheden for modaktioner.

Angrebet på Falluja er et nøgleled i den storoffensiv, som angiveligt skal sikre ‘demokratiske valg’ i Irak (en valgdato er fastsat til 27. januar 2005). Den indledtes i slutningen af september med et tilsvarende angreb på byen Samarra, der blev indtaget efter blodige kampe – men som endnu ikke er ‘pacificeret’. Det amerikanske præsidentvalg satte offensiven ‘i bero’ i nogle uger, men den er nu blevet genoptaget med fuld styrke.

Amerikanerne ser Falluja som et afgørende centrum for den irakiske modstandskamp, fordi byen i april afviste et blodigt forsøg på indtagelse og har inspireret den forstærkede modstandskamp over alt i landet. Byen påstås at være tilholdssted for den mystiske ‘terrorleder’ al-Zarqawi – en myte som er opfundet for at give et påskud for at fremstille det amerikanske blodbad som ‘terrorbekæmpelse’.

Blodbadet i Falluja vil ikke stoppe den irakiske modstandskamp for at fordrive de amerikanske besættelsesstyrker, deres allierede og deres irakiske lakajer. Et ‘demokratisk valg’, der gennemføres på baggrund af blodbad på den irakiske befolkning, er en beskidt farce.
Mindst 100.000 civile og 60-80.000 irakiske soldater og militsfolk er blevet dræbt siden invasion i marts 2003. Massakrerne og krigsforbrydelserne fortsætter og forstærkes.

Overalt i verden afholdes der protester mod blodbadet i Falluja. Den danske regering er en aktiv partner i denne nye krigsforbrydelse og støtter det direkte – og i de nærmeste dage vil der også blive organiseret protester mange steder landet over.

Se også
Fallujah og krigens realiteter
Af Rahul Mahajan

For nærmere og løbende informationer – også om møder og protester – følg med på antikrigsbevægelsens hjemmesider – som

Stop Terrorkrigen
www.stopterrorkrigen.dk

Komiteen for et Frit Irak
www.fritirak.dk

Nej til krig
www.nejtilkrig.dk

CensurNyt
www.censurnyt.dk

Stop blodbadet i Falluja!
Mindst 100.000 civile dræbte i Irak!
De danske tropper hjem NU!

Netavisen 8. november 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne